21:55 19.04.2022

NASA підтримало рішення адміністрації Байдена запровадити мораторій на випробування протисупутникової зброї

1 хв читати
NASA підтримало рішення адміністрації Байдена запровадити мораторій на випробування протисупутникової зброї

Глава Національного управління США з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) Білл Нельсон висловив підтримку рішенню адміністрації президента США Джозефа Байдена ввести мораторій на випробування протисупутникової зброї, випливає із заяви, опублікованій на сайті управління.

"Немає сумнівів, що пілотована космонавтика та майбутнє космічного середовища не можуть співіснувати з руйнівними випробуваннями протисупутникових ракет із прямим виведенням на орбіту цілі. Рішення адміністрації Байдена та віцепрезидента Гарріс боротися з цими загрозами та знижувати ризики – це важливий крок на шляху стійкого космічного середовища. Я пропоную світові приєднатися до нас у цій важливій справі", - йдеться у заяві Нельсона.

Напередодні віцепрезидент США Камала Гарріс оголосила про добровільну заборону випробувань протисупутникової зброї під час візиту на базу космічних сил "Ванденберг" у Каліфорнії.

Представники адміністрації висловили надію, що ця політика стане міжнародною нормою, якої мають дотримуватися інші країни.

Як повідомлялося, адміністрація США вважає, що скорочення ракетних випробувань у космосі знизить ризик конфліктів у космосі та очистить його від сміття та матеріалів, які можуть завадити дослідженням або завдати шкоди довкіллю.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА