21:09 19.04.2022

Кабмін затвердив порядок виконання невідкладних робіт щодо ліквідації наслідків збройної агресії Росії

2 хв читати
Кабмін затвердив порядок виконання невідкладних робіт щодо ліквідації наслідків збройної агресії Росії

Кабінет Міністрів затвердив порядок виконання невідкладних робіт із ліквідації наслідків збройної агресії Російської Федерації, пов'язаних із пошкодженням будівель та споруд.

Як повідомив у телеграм-каналі представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук, відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду у вівторок.

Наголошується, що порядок визначає комплекс першочергових організаційно-технічних робіт та заходів, спрямованих на ліквідацію зазначених наслідків, механізми визначення об'єктів, що підлягають першочерговому обстеженню, особливості ухвалення рішень щодо демонтажу аварійних об'єктів.

Також затверджено порядок виконання робіт із демонтажу об'єктів, пошкоджених чи зруйнованих унаслідок надзвичайних ситуацій, воєнних дій чи терористичних актів.

Зокрема, порядком визначається послідовність заходів щодо виконання робіт із часткового або повного демонтажу таких будівель і споруд, окреслюється основний керівний документ для виконання демонтажу.

Крім того, спрощено на час дії воєнного стану процедури здійснення експертизи проєктної документації на будівництво об'єктів, які споруджують із залученням бюджетних коштів.

Зокрема, передбачено можливість розроблення проєктів будівництва з капітального ремонту об'єктів (незалежно від класів наслідків (відповідальності), пошкоджених у результаті воєнних дій, у складі дефектного акта, пояснювальної записки та кошторисної документації, на підставі звіту за результатами обстеження).

Раніше на засіданні уряду прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що ухвалені у цій сфері рішення мають забезпечити черговість обстеження пошкоджених будівель, порядок виконання робіт, порядок ухвалення рішення про частковий або повний демонтаж, виконання етапів робіт із демонтажу об'єктів. "Також ми спрощуємо експертизу проєктів будівництва та розробку проєктів капітального ремонту. Усе це потрібно для того, щоб ми мали стовідсоткову готовність швидко відбудувати наші міста", - сказав прем'єр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА