22:25 13.04.2022

Санкції проти всіх російських банків необхідно запровадити зараз – президент Литви Науседа

1 хв читати
Санкції проти всіх російських банків необхідно запровадити зараз – президент Литви Науседа

Масштабні санкції проти РФ, що передбачають газове й нафтове ембарго, а також санкції проти всіх російських банків мають бути запроваджені негайно, заявив президент Литви Гітанас Науседа на брифінгу з президентами України, Польщі, Латвії та Естонії в Києві в середу.

"Ще одне питання – це санкції. Заборона, повне ембарго природного газу та нафти, санкції проти всіх, повторюю – всіх російських банків потрібно накласти саме зараз. Ми не можемо чекати рік чи два. Українці страждають і помирають щодня, жінки, діти, літні люди. Ми повинні зупинити фінансування путінської війни", - заявив Науседа.

Він також висловив сподівання, що всі країни Європи зможуть позбутися енергетичної залежності від Російської Федерації та припинити фінансувати війну в Україні.

"Протягом багатьох років у нас було єдине джерело газу – це Росія. Ми розірвали цю енергетичну пуповину, і ми сподіваємося, що вся Європа може це зробити, питання лише політичної волі. Я вже казав і хотів би повторити: Україна належить до сім'ї Європейського Союзу. Литва й надалі виступатиме за це, доки ми не побачимо українців, які сидять за тим самим столом, що й усі ми у Брюсселі", – наголосив Науседа.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА