22:18 13.04.2022

Ми не отримували повідомлення від Офісу президента Німеччини про його візит в Україну – Зеленський

2 хв читати
Ми не отримували повідомлення від Офісу президента Німеччини про його візит в Україну – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Офіс президента України не отримував звернення від Офісу президента Німеччини щодо візиту німецького лідера Франка-Вальтера Штайнмаєра до України.

"Щодо Німеччини: я, як президент, і наш Офіс (президента – ІФ) офіційно не отримували звернення президента Німеччини та Офісу президента Німеччини щодо візиту в Україну", - заявив Зеленський на брифінгу з президентами Польщі, Литви, Латвії та Естонії в Києві в середу.

Він додав, що "Україна - вільна країна, яка готова бути транзитною державою для Німеччини, якщо це питання економіки, а не політики".

За словами Зеленського, в умовах війни та щоденної загибелі людей в Україні вона має право дозволити собі "приймати й бути серед тих лідерів країн, які реально її підтримують".

"Завтра буде 50 днів війни, 50 днів стійкості України, сили та єднання нашої нації. Я думаю, що ми можемо собі дозволити, знаючи, що щодня ми втрачаємо людей, бути серед тих, хто нас реально підтримує. Серед реальних друзів. Я вважаю, що реальних друзів багато не буває. Ми задоволені цією кількістю (Польща, Литва, Латвія, Естонія – ІФ)", - сказав глава держави.

Раніше німецьке видання Bild із посиланням на власні джерела повідомило, що президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр бажає в середу приїхати до Києва разом з урядовими делегаціями інших країн ЄС, проте Зеленський нібито не захотів зустрічі з ним через тісні зв'язки німецького лідера з Росією.

Пізніше сам Штайнмаєр повідомив, що в Києві вважають його можливий візит в Україну небажаним, додавши, що польський президент Анджей Дуда останніми днями пропонував спільну поїздку в Україну для того, щоб "дати сильний сигнал європейської солідарності з Україною".

На тлі цього канцлер Німеччини Олаф Шольц, як повідомляє німецьке видання Der Tagesspiegel, розкритикував відмову України від прийому президента Німеччини з візитом, зазначивши, що вона "дещо спантеличує", і закликав не недооцінювати те, що Німеччина постачає в Україну зенітні ракети та багато інших товарів військового призначення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ГУР МО про нічну атаку дронів на військові об'єкти в РФ: Це закономірний наслідок російського вторгнення

На Харківщині сили розвідки та оборони застосовують необхідні заходи - ГУР МО

У Литві відбуваються президентські вибори й референдум про подвійне громадянство

На Харківщині ситуація загострилася, тривають бої в прикордонних районах уздовж держкордону з РФ - Сирський

У понеділок в Україні, крім західних областей, подекуди невеликий дощ - Укргідрометцентр

Повідомлено про підозру чоловіку, який кинув гранату в поліцейського в Броварах - поліція

США запропонували Ізраїлю розвіддані, щоб уникнути вторгнення в Рафах - ЗМІ

Глядачі України на Євробаченні-2024 поставили найвищі бали Швейцарії, Хорватії та Ірландії

Мінкультури подякувало Alyona Alyona & Jerry Heil за гідне представлення України на Євробаченні-2024

Однією з цілей наступу РФ у Харківській області, можливо, є створення "буферної зони" для захисту Бєлгорода - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА