18:47 12.04.2022

У Бучі виявлено тіла 403 убитих цивільних, 16 вважаються зниклими безвісти - мер

2 хв читати
У Бучі виявлено тіла 403 убитих цивільних, 16 вважаються зниклими безвісти - мер

Кількість тіл убитих мирних жителів у м. Бучі на Київщині зросла до 403, із них 163 ідентифіковано, повідомив міський голова Бучі Анатолій Федорук на брифінгу в медіацентрі "Україна" (Київ).

"Маємо 403 тіла вбитих, по-звірячому закатованих. Компетентні органи виробляють відповідні процедури. Сьогодні розпочали відкриття другого масового поховання. 163 особи вже ідентифіковано, ми знаємо, що це за люди, де вони проживали. Кількість загиблих зростатиме – поліція, військові, спецслужби проходять кожен квартал, кожен будинок, знаходять на приватних територіях поховання, піднімають тіла. Залишилося зачистити ще чотири невеликі мікрорайони. 16 людей вважаються зниклими безвісти, вони довгий період часу не виходять на зв'язок, найімовірніше, ми знайдемо їх тіла між населеними пунктами у лісах, бо жителів сіл Здвижівки, Бабинців, Луб'янки бачили, як вороги забирали із міста та вивозили їх до місць своєї дислокації у лісовій місцевості", - розповів Федорук.

Він також підтвердив дані уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової про нові факти зґвалтувань 25 жінок різного віку, проте відмовився уточнювати деталі, пославшись на чутливість питання.

За інформацією Федорука, у місті розпочалося відновлення критичної інфраструктури міста. До 17 квітня у Бучі планують відновити електропостачання, що дасть змогу запустити подання води та каналізацію. Також протягом тижня буде відновлено газопостачання.

Загалом у місті зруйновано 22 висотних будинки (два з яких не підлягають відновленню та будуть демонтовані) та 243 приватних будинки. Обстеження будівель триває.

"Жодного будинку – квартири, будинку – орки не оминули. Пограбували, залишили свої символи, знаки. Люди будуть шоковані їх дикістю", - додав Федорук.

"Ми готуємо місто до мирного життя та повернення громадян", - додав мер.

Одночасно він зазначив, що після 17 квітня можна буде розглядати питання повернення евакуйованих. За словами мера, поліція та добровольці контролюють ситуацію у місті.

Найнебезпечніші наразі ліси та лісопосадки. Федорук застерігає місцевих, щоби не заходили в ліси.

"Величезні території, де стояла російська артилерія, де були окопані танки та інше озброєння між Бучею, Мироцьким, Немішаєвим, Ворзелем і в районі Блиставиці плюс Здвижівка-Бабинці. І велика кількість мінувань. Заходити заборонено в ліси, лісосмуги, де бували росіяни, категорично заборонено", – додав Федорук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА