10:44 10.04.2022

Німецька компанія KMW запропонувала продати Україні 100 самохідних гаубиць - Welt

2 хв читати
Німецька компанія KMW запропонувала продати Україні 100 самохідних гаубиць - Welt

Німецька компанія Krauss-Maffei Wegmann запропонувала Україні купити 100 самохідних гаубиць Panzerhaubitze 2000, повідомляє німецьке видання Welt із посиланням на власні джерела в українському уряді.

Зазначається, що відповідну пропозицію компанії Україна перенаправила до Федерального міністерства економіки Німеччини.

"Вартість 100 гаубиць, включно з навчальним комплектом і запасними частинами, становить 1,7 мільярда євро. Йдеться про Panzerhaubitze 2000. Як альтернативу KMW також пропонує гаубиці в безпілотному варіанті на БТР Boxer за 1,2 мільярда євро. Жодних коментарів від виробника найближчим часом не надходило", - йдеться у повідомленні.

У ньому уточнюється, що схожі на танк гаубиці зазвичай не перебувають у перших лавах армії, а йдуть, наприклад, за основними бойовими танками для підтримки з заднього плану на далеких дистанціях.

"Для самооборони самохідна гаубиця також може атакувати ціль безпосередньо, як основний бойовий танк із горизонтальним стволом. Після відстрілу боєприпасу гаубиці зазвичай змінюють позицію, щоб самим не стати мішенню", - наголошують журналісти видання.

Вони зазначають, що Panzerhaubitze 2000 може вести вогонь на відстані понад 30 км. Їх постачання в Україну, за даними українських урядових джерел із посиланням на пропозицію KMW, здійснюватиметься за кільцевою схемою.

"Бундесвер у найкоротші терміни надасть Києву 100 своїх гаубиць. Прогалини, що утворяться, будуть потім заповнені військовою промисловістю на другому етапі", - уточнюють у виданні.

Там додають, що перші нові гаубиці можуть бути поставлені через 30 місяців після підписання контракту, тобто не раніше ніж у другій половині 2024 року.

"Повне постачання не буде завершено до 2027 р. Міністерство економіки, яке, згідно з українською версією, отримало пропозицію, не прокоментувало запит і послалося на принципову конфіденційність окремих рішень щодо експорту озброєнь. Будь-яке таке рішення має схвалити Федеральна рада безпеки", - підсумували журналісти.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА