13:01 04.04.2022

Командування російської армії готується до наступальної операції на сході України – Генштаб ЗСУ

3 хв читати
Командування російської армії готується до наступальної операції на сході України – Генштаб ЗСУ

Командування російської армії здійснює підготовку до проведення наступальної операції на сході України, наразі здійснюється перегрупування та переміщення додаткових підрозділів армії РФ, повідомляє пресслужба Генштабу ЗСУ в понеділок.

"Командування противника, з метою підготовки до проведення наступальної операції на сході України, здійснює розгортання елементів оперативної побудови наступального угруповання та нарощує систему управління. Окупаційні війська проводять перегрупування та намагаються покращити тактичне положення на окремих напрямках на півдні України", - йдеться у повідомленні.

У ньому уточнюється, що триває формування та переміщення додаткових підрозділів Російської Федерації для участі в бойових діях на території України.

На Волинському напрямку змін не спостерігається, підрозділи збройних сил Республіки Білорусь силами до чотирьох батальйонних тактичних груп продовжують виконувати завдання щодо прикриття кордону.

На Поліському напрямку залишається висока ймовірність ракетно-бомбових ударів по об'єктах військової та цивільної інфраструктури ворожими літаками, що злітають із білоруських аеродромів.

"Спостерігається переміщення підрозділів Східного військового округу та повітряно-десантних військ із території Республіки Білорусь до Російської Федерації. Переміщення озброєння, військової техніки та особового складу здійснюється залізничним транспортом і повітряним шляхом. За наявною інформацією, окремі підрозділи 35-ї загальновійськової армії (Бєлогорськ) та 36-ї загальновійськової армії (Улан-Уде) Східного військового округу розміщені у районах населених пунктів Речиця та Ямпіль (Гомельська область Республіки Білорусь)", - наголошують у Генштабі ЗСУ.

Там уточнюють, що на Сіверському напрямку противник завершив відведення підрозділів зі складу Центрального військового округу на територію Курської області та розпочав їх подальше переміщення.

На Слобожанському напрямку ворог продовжує блокувати Харків, здійснює артилерійські обстріли міста, перегруповує війська. Посилює протиповітряне прикриття важливих об’єктів в районі міста Бєлгород і районів зосередження військ на Харківському напрямку.

"Для уточнення позицій підрозділів Збройних сил України противник проводить розвідку в районі населеного пункту Барвінкове з застосуванням БПЛА, також намагається відновити міст через річку Сіверський Донець у районі міста Ізюм. Поблизу населеного пункту Бражківка, силами до танкової ротної тактичної групи, ворог провів розвідку боєм, успіху не мав, відійшов на раніше займані рубежі", - наголошують у ЗСУ.

Уточнюється, що залишається висока ймовірність завдання авіаційних і ракетних ударів по цивільних об'єктах Харкова, триває підготовка до наступу в напрямку Слов'янська.

На Донецькому та Таврійському напрямках основні зусилля противника зосереджуються в районах населених пунктів Рубіжне, Попасна, підготовці до наступу на Сєвєродонецьк, а також отриманні повного контролю над містом Маріуполь. По ньому ворог сьогодні завдав вісім авіаційних ударів, тривають вуличні бої. Українські захисники та захисниці тримають оборону міста.

Водночас противник завершує перегрупування і заміну підрозділів, що втратили наступальні спроможності, з метою відновлення активних наступальних дій.

На Південнобузькому напрямку наші війська відтісняють окупантів на Херсонщині. Противник провів повітряну розвідку у районі Миколаєва із застосуванням БПЛА.

"У Чорноморській та Азовській операційних зонах діяльність корабельного угруповання противника в акваторії Чорного моря знижена у зв'язку зі складними погодними умовами (шторм до 4 балів). Решта ворожого корабельного складу виконує завдання у визначених районах", - підсумували в Генштабі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА