11:09 04.04.2022

Із початку війни 84 військовослужбовці ЗСУ удостоєні звання Героя України, з них 42 посмертно - Резніков

2 хв читати
Із початку війни 84 військовослужбовці ЗСУ удостоєні звання Героя України, з них 42 посмертно - Резніков

Міністр оборони Олексій Резніков заявляє, що з 24 лютого 84 військовослужбовці Збройних сил удостоєні звання Героя України, з них 42 посмертно.

"Із початку навали ми вже маємо у Збройних силах 84 Героя України, на жаль, 42 із них удостоєні цього звання посмертно. Сотні захисників і захисниць відзначені високими державними нагородами. Бо вони гідні. Також за цей період 18 справжніх офіцерів отримали звання бригадного генерала. Це - нове покоління командирів вищої ланки, відображення сучасної української армії, яка гартується не у кабінетах, а в бою", - написав Резніков у фейсбуці.

Крім того, міністр відзначив успіхи низки представників командування української армії.

"Насамперед - це головнокомандувач Збройних сил України генерал Валерій Залужний. Можна сказати багато чого. Головне - це воїн, який відповідає рівню викликів, які стоять перед Україною. А вони - величезні", - написав Резніков.

Також міністр наголосив, що в Європі немає більше жодного воєначальника, який має досвід військового управління такого масштабу, як у заступника головнокомандувача ЗСУ генерал-лейтенанта Євгена Мойсюка, генерал-полковника Миколи Балана, начальника Генерального штабу ЗСУ, генерал-лейтенанта Сергія Шаптали та інших офіцерів Генштабу.

"Не можу не згадати тих, кому варто подякувати за збереження столиці. По-перше, це командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський, який безпосередньо відповідає за оборону Києва та області. Після відбиття першої хвилі вторгнення, яка може бути не останньою, доведеться зробити ще багато, щоб бути готовими до будь-яких сценаріїв. Впевнений, що в цьому допоможе досвід Героя України, генерал-лейтенанта Олександра Павлюка, який гідно зустрів російську навалу в зоні проведення ООС, а наразі очолює Київську обласну військову адміністрацію", - наголосив міністр.

Резніков додав, що Київ багато в чому врятували героїчні бійці на Чернігівщині та Сумщині, якими керує командувач військ Оперативного командування "Північ", генерал-майор Віктор Ніколюк.

"Сили спеціальних операцій ЗСУ, наші артилеристи, десантники, авіація та всі види, роди та сили Української армії - це справжні герої!" - наголосив міністр.

Крім того, Резніков відзначив роботу Головного управління розвідки, спецпідрозділів СБУ та Національної поліції, Держприкордонслужби й територіальної оборони.

"Ми обов'язково згадаємо поіменно і подякуємо комбригам, комбатам, полковникам, сержантам і солдатам, які відзначилися на цій війні. Я ще не раз говоритиму про найкращих", - підсумував Резніков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував Сенату США за схвалення життєво необхідної допомоги Україні

Сенат США підтримав закон про допомогу Україні

За 2023 рік в Україні зафіксовано 85 випадків сексуального насильства, пов'язаних із війною - звіт ООН

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА