15:00 29.03.2022

Договір про гарантії безпеки України має бути схвалено на референдумі - Подоляк

2 хв читати
Договір про гарантії безпеки України має бути схвалено на референдумі - Подоляк

Договір про гарантії безпеки України має бути схвалено на референдумі, повідомив радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк.

"Імплементація рішення договору щодо гарантій безпеки буде йти за такою процедурою: спочатку це буде референдум, на якому всі громадяни України висловлять свою позицію щодо цього договору, щодо того, як він має працювати. Після цього буде йти ратифікація парламентами країн-гарантів та парламентом України. Це ключове. Тобто ми маємо отримати підтримку суспільства, щоб цей договір дійсно був консолідуючий для нас", - сказав Подоляк на брифінгу за підсумками переговорів з російською делегацією у Стамбулі у вівторок.

За його словами, в окремому пункті договору пропонується зафіксувати позицію України та Росії протягом 15 років проводити двосторонні переговори з питань Криму та Севастополя.

"Окремим пунктом ми пропонуємо російській стороні таке: що Україна і Росія не будуть протягом цього часу, терміну, поки будуть іти переговори, використовувати військові чи збройні якісь сили для того, щоб вирішити питання Криму", - зазначив Подоляк.

Він додав, що питання щодо територій ОРДЛО обговорюватимуть у рамках переговорів між президентами України та РФ Володимиром Зеленським та Володимиром Путіним.

"Що стосується території ОРДЛО, то ці питання винесені в окремий пункт, який буде проговорюватись вже в рамках переговорів між президентами України та РФ. Тобто всі спірні питання більш-менш вже проговорені, наші пропозиції зроблені", - зазначив Подоляк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА