21:49 27.03.2022

Україна готова обмінювати російських військовополонених на українських бранців ще до завершення бойових дій – Зеленський

2 хв читати
Україна готова обмінювати російських військовополонених на українських бранців ще до завершення бойових дій – Зеленський

Президент Володимир Зеленський заявляє, що Україна готова обмінювати російських військовополонених на українських бранців ще до завершення бойових дій.

"Складаються списки. Наші військові, я знаю, складали списки. Усі, хто перебуває (у полоні – ІФ), – ці списки є, дані є. Я не знаю, чи всіх вони цікавлять. Політиків, я думаю, вони не дуже-то цікавлять. Я просто не впевнений, що російській стороні потрібні ці списки", – сказав Зеленський в інтерв'ю російським журналістам, опублікованому на сайті Офісу президента.

Президент зазначив, що виступає за те, щоб проводити обміни військовополоненими, не чекаючи на закінчення війни.

"Необов'язково діяти за якимись загальноприйнятими канонами: мовляв, дочекаємося кінця війни, чи потрібно, щоб ще набрати там... Я не розумію, навіщо це. Я вважаю, що є домовленість міняти всіх на всіх, сьогодні є стільки - давайте обміняємо на стільки. Не міряйтеся: 10 на 10, 11 на 11", - додав він.

Зеленський зазначив, що Україна не хоче залишати на своїй території трупи російських солдатів, а хоче передавати їх родичам загиблих.

"Вони (російська сторона - ІФ) спочатку відмовлялися, потім якісь мішки нам пропонували... Ви знаєте, навіть коли пес чи кішка помирає, так не роблять. Це пакети для сміття. Я не розумію, що думають люди, що думають батьки цих дітей", – сказав він.

Зеленський наголосив, що для нього як для президента країни, що воює, таке ставлення неприйнятне навіть щодо солдат ворожої держави.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Литва передала Україні бронетранспортери M577

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим в Одесі від російської атаки "шахедами"

У Харкові затримали охоронця ТРЦ, який коригував ворожі удари по місту й хотів навести окупантів на базу спецпідрозділу ГУР

У Дніпрі судитимуть організаторів і членів злочинної групи з продажу наркотиків, до якої входили правоохоронці

Харків і прилеглі населені пункти залишилися без цифрового ТБ - Синєгубов

У Литві стартують масштабні маневри німецької армії, в країні одночасно відбуваються ще три великі військові навчання

Унаслідок обстрілів у Покровському районі загинули дві людини, ще одну поранено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА