06:34 25.03.2022

Зеленський на засіданні Євроради звернувся до прем'єр-міністра Угорщини з закликом про підтримку

2 хв читати
Зеленський на засіданні Євроради звернувся до прем'єр-міністра Угорщини з закликом про підтримку

Президент України Володимир Зеленський під час відеозвернення до членів Євроради в четвер звернувся особисто до прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана з проханням про підтримку.

"Угорщина... Я хочу зупинитися тут і бути відвертим. Один раз і назавжди. Ви маєте самі вирішити, за кого ви. Ви суверенна держава. Я був у Будапешті. Я обожнюю ваше місто. Я був багато разів - дуже красиве, дуже душевне. І такі самі люди. У вас були трагічні моменти життя. Я був на вашій набережній. Я бачив цей меморіал. Взуття на річці Дунай. Про масові вбивства. Я був зі своєю сім'єю", - сказав Зеленський.

"Послухай, Вікторе, знаєш, що відбувається в Маріуполі? Будь ласка, якщо зможеш, сходи на свою набережну. Подивися на те взуття. І ти побачиш, як масові вбивства можуть повторюватися у сучасному світі", - сказав також він, додавши: "І це сьогодні робить Росія".

"Те саме взуття. У Маріуполі, там такі самі люди. Дорослі і діти. І дідусі, і бабусі. І їх там тисячі. І цих тисяч уже немає", - сказав президент, поставивши Орбану запитання: "А ти вагаєшся - вводити санкції або ні? Вагаєшся - пропускати зброю або ні? Вагаєшся - торгувати з Росією або ні?"

"Немає часу вагатися. Час уже вирішувати. Ми віримо у вас. Нам потрібна ваша підтримка. Ми віримо у твій народ. Ми віримо в Європейський Союз", - заявив Зеленський, додавши: "І ми віримо, що у вирішальний момент Німеччина також буде з нами".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА