13:20 24.03.2022

Військові РФ висадили на ЧАЕС пропагандистський десант для створення матеріалів, що виправдовують ядерний терор, для МАГАТЕ – "Енергоатом"

2 хв читати
Військові РФ висадили на ЧАЕС пропагандистський десант для створення матеріалів, що виправдовують ядерний терор, для МАГАТЕ – "Енергоатом"

На захоплену російськими окупантами Чорнобильську АЕС прибула чергова група представників пропагандистських ЗМІ РФ для створення фейкових інформаційних матеріалів щодо діяльності станції в умовах окупації, повідомила НАЕК "Енергоатом".

"Сьогодні, 24 березня 2022 року, на захоплену росіянами Чорнобильську атомну електростанцію прибула "свіжа" група рашистів-пропагандистів, щоб зняти чергове фейкове "кіно" про роботу станції", – йдеться у повідомленні "Енергоатому" у його телеграм-каналі у четвер.

Компанія стверджує, що мета організації цього інформаційного десанту – переконати Міжнародне агентство ядерної енергії (МАГАТЕ) у "нормальності" ядерного тероризму і приховати реальний стан справ із витоком радіації та забрудненням довкілля.

Як повідомлялося, МАГАТЕ з посиланням на українського ядерного регулятора ДІЯРУ вчора повідомило, що пожежі поблизу Чорнобильської АЕС, які розпочалися ще 11 березня, повністю погасити не вдається, рятувальники позбавлені доступу до електрики, а в Києві та на захід від Чорнобиля зафіксовано деяке збільшення концентрації цезію.

Гендиректор агентства Рафаель Маріано Гроссі назвав "драматичним і унікальним" стан, коли основні ядерні об'єкти працюють у зоні збройного конфлікту, і зазначив, що ситуація залишається тривожною, і "з кожним днем необхідність запобігання ядерній аварії стає дедалі актуальнішою". Водночас він зазначив, що досягти якогось результату щодо домовленостей у гарантуванні ядерної безпеки поки що не вдається.

Раніше "Енергоатом" заявляв, що російські окупанти залучають брудні пропагандистські технології щодо ситуації на захопленій ними 4 березня Запорізькій атомній станції, для чого завезли на неї 14 журналістів-пропагандистів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА