07:52 22.03.2022

У Білорусі закрився табір мігрантів на кордоні з Польщею

2 хв читати
У Білорусі закрився табір мігрантів на кордоні з Польщею

На білорусько-польському кордоні припинив роботу табір біженців, організований у транспортно-логістичному центрі "Брузги", повідомили в Держприкордонкомітеті Білорусі у вівторок.

"У транспортно-логістичному центрі "Брузги" припинив роботу пункт розміщення біженців. Усі іноземці, які тимчасово перебували в транспортно-логістичному центрі, покинули його", - поінформували в прикордонному відомстві.

Частина мігрантів вилетіла до Іраку, інші розселені біля Білорусі в очікуванні евакуації.

"Сьогодні, 22 березня, 98 біженців вилетіли евакуаційним рейсом з Мінська до Ербілю о 2:55. Повернення на батьківщину організовано в рамках програми допомоги Міжнародної організації з міграції. Інші іноземці на їхнє прохання тимчасово розселені в готелях та санаторіях для очікування наступних вивізних рейсів", - зазначили у ЦПК.

За останніми даними, у ТРЦ "Брузги" перебувало близько 400 мігрантів.

Як повідомлялося, ситуація на кордоні Білорусі та Польщі ускладнилася 8 листопада 2021 року, коли до кордону з білоруської сторони підійшли кілька тисяч мігрантів із країн Близького Сходу, охочих перебратися до Євросоюзу. Польські офіційні особи назвали те, що відбувається, найскладнішим моментом з початку кризи на кордоні.

За 2021 рік польсько-білоруський кордон, за даними прикордонної служби Польщі, намагалися незаконно перейти 39,7 тис. осіб.

Через міграційну кризу в Литві та Польщі у 2021 році запровадили на кордоні надзвичайний стан, почали зводити загородження з колючого дроту, посилювати охорону кордону для запобігання потокам нелегалів з території Білорусі.

У Європі назвали незаконну міграцію з Білорусі гібридною агресією білоруського режиму.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА