23:14 18.03.2022

Британці вдвічі збільшують в Естонії присутність у бойовій групі НАТО

1 хв читати
Британці вдвічі збільшують в Естонії присутність у бойовій групі НАТО

Велика Британія вдвічі збільшує військовий контингент в Естонії, який діє в бойовій групі НАТО, повідомляє портал естонського державного телерадіомовлення ERR.

В Естонії на військовій базі Тапа у п'ятницю відбулося передання командування бойовою групою НАТО підрозділу Уельського королівського полку Великої Британії, який змінить Королівський танковий полк Великої Британії, що перебуває в країні з вересня минулого року. Проте британські танкісти не залишають Естонію і затримаються тут іще на кілька місяців, зазначає ERR.

Тим самим британська військова присутність зросте в Естонії вдвічі: з 800 солдатів до 1600. На сьогодні бойова група НАТО налічує 2000 військовослужбовців із Британії, Данії та Франції.

"Ми не можемо сказати, що цього достатньо. Звісно, сюди треба більше військ. Не лише солдат, а й танки, й ППО. Це має бути все разом", - сказав міністр оборони Естонії Калле Лаанет (Kalle Laanet).

Він також зазначив, що для зміцнення обороноздатності Балтійського регіону наразі прямують і додаткові сили США.

Уперше з моменту свого створення в 2017 році бойова група НАТО одночасно складатиметься із сил Великої Британії, Франції та Данії. Цього місяця до групи приєдналися близько 175 датчан із роти "Вікінг" Ютландського драгунського полку та 200 гірських стрільців із 7-го альпійського батальйону, бойової групи піхоти Франції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Загиблі в Німеччині двоє громадян України були військовослужбовцями, які проходили там медичну реабілітацію, консульство встановлює зв'язок із їхніми рідними - МЗС

Росіяни за добу завдали одного ракетного та 49 авіаударів по території України

За добу на лінії фронту сталося 112 бойових зіткнень

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА