11:43 17.03.2022

У Європарламенті відкрився "Український хаб"

2 хв читати
У Європарламенті відкрився "Український хаб"

Європейський парламент надав Україні свої площі для функціонування українського хабу, відкриття якого відбулося в четвер у Брюсселі.

Як повідомляє власний кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", в урочистій церемонії відкриття хабу, який розташувався у будівлі Європейського парламенту в "Станції Європи" на площі Люксембург у Брюсселі, взяли участь президент Європейського парламенту Роберта Метсола, координатор українського громадянського суспільства Наталія Мельник, представник України при Європейському Союзі, посол Всеволод Ченцов і глава організації Promote Ukraine Марта Барандій.

"У ці дні брутальної атаки Європейський парламент підтримує Україну, висловлює свою солідарність і прихильність стояти поряд з українським народом у вашому спротиві ворогам, які захопили вашу територію. Ми обіцяємо робити все, що в наших силах, і гарантувати, що ЄП стоїть на передній лінії, щоб допомогти всім, чим ми можемо, Україні й українському народу. Ми вирішили відкрити наш дім українському громадянському суспільству і ми вирішили назвати його "Український хаб", - анонсувала президент ЄП.

У свою чергу Мельник подякувала Європейському парламенту, президентові Європарламенту та депутатам за їхню підтримку. "Ми розуміємо, що в ці дні ми стоїмо поряд. Те, що ви робите для України, особливо зараз, виходить далеко за рамки традиційної відповідальності Європарламенту. Ми цінуємо те, що ви приймаєте нас у вашому домі", - сказала вона.

За словами Барандій, створений "Український хаб" буде платформою комунікації для українського опору та європейської підтримки. "Ми запрошуємо вас сюди з вашими ініціативами. Ми також плануємо організовувати пресконференції, конференції, круглі столи, виставки тощо, щоб ви відчули дух нашої хороброї нації", - сказала вона.

Після вступних слів президент Європарламенту вручила українській стороні символічні ключі, перев'язані стрічками - символами України та Європейського Союзу. Присутні також ушанували хвилиною мовчання загиблих у війні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим в Одесі від російської атаки "шахедами"

У Харкові затримали охоронця ТРЦ, який коригував ворожі удари по місту й хотів навести окупантів на базу спецпідрозділу ГУР

У Дніпрі судитимуть організаторів і членів злочинної групи з продажу наркотиків, до якої входили правоохоронці

Харків і прилеглі населені пункти залишилися без цифрового ТБ - Синєгубов

У Литві стартують масштабні маневри німецької армії, в країні одночасно відбуваються ще три великі військові навчання

Унаслідок обстрілів у Покровському районі загинули дві людини, ще одну поранено

Чинного міністра підозрюють у заволодінні державною землею - НАБУ

Імовірність успішного наступу РФ на Харків дуже мала, якщо Україна швидко отримає військову допомогу США, - ISW

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по шести населених пунктах Запорізької області

Дев'ятеро людей постраждали в результаті ворожої атаки "шахедів" Одеси

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА