23:26 15.03.2022

ПАРЄ: РФ більше не може бути членом Ради Європи

2 хв читати

Парламентська асамблея Ради Європи констатує, що Росія більше не може бути членом Ради Європи, і вважає, що Комітет міністрів має вимагати від Москви негайно вийти з РЄ.

Про це йдеться в пресрелізі ПАРЄ, поширеному у вівторок.

"Російська Федерація "вчинила грубі порушення Статуту Ради Європи, несумісні зі статусом держави-члена, не виконує своїх зобов'язань, узятих перед Радою Європи, та не відповідає взятим перед нею зобов'язанням". Тому Парламентська асамблея Ради Європи вважає, що Російська Федерація "не може бути державою-членом організації. На думку асамблеї, Комітет міністрів має вимагати від Російської Федерації "негайно вийти з Ради Європи". Якщо країна не виконає прохання, асамблея пропонує Комітету міністрів "визначити найближчу можливу дату, на яку Російська Федерація припиняє бути членом", - наводяться витяги з проголосованої у вівторок резолюції.

У пресрелізі наголошується, що документ було ухвалено одноголосно за підсумками позачергового пленарного засідання, і висловлює солідарність з Україною, українським народом та українськими членами ПАРЄ, підтверджуючи "непохитну підтримку суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах".

"Асамблея глибоко занепокоєна свідченнями серйозних порушень Російською Федерацією прав людини та міжнародного гуманітарного права, зокрема нападами на цивільні об'єкти та гуманітарні коридори, невибірковим застосуванням артилерії, ракет і бомбардувань, а також захопленням заручників. Асамблея із шоком відзначає безрозсудні атаки російських збройних сил на ядерні об'єкти в Україні. Відповідно, асамблея підтримує всі зусилля, спрямовані на забезпечення притягнення винних до відповідальності", - зазначено в повідомленні.

Водночас у ПАРЄ вважають, що в разі, якщо РФ перестане бути членом організації, "Рада Європи має передбачити ініціативи, які дають змогу продовжувати підтримувати та взаємодіяти з правозахисниками, демократичними силами, вільними ЗМІ та незалежним громадянським суспільством".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

Права на логотип МАУ на майданчику СЕТАМ придбав директор Орловської ВЕС

Польща вночі двічі піднімала військову авіацію через російські удари по Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА