06:07 12.03.2022

Окупанти хочуть фізично ліквідувати представників законної місцевої влади – Зеленський

2 хв читати

Президент України Володимир Зеленський заявив, що за викраденням мера Мелітополя Івана Федорова постає спроба російських окупантів фізично ліквідувати представників законної влади в Україні.

"Сьогодні в Мелітополі окупанти захопили мера міста Івана Федорова. Мера, який мужньо захищає Україну та людей у своїй громаді. Очевидно, що це ознака слабкості загарбників. Вони не зустріли жодної підтримки на нашій землі. Хоча вони на неї дуже розраховували. Бо роками брехали самі собі, що нібито в Україні чекають на Росію. Вони не знайшли колаборантів, які здали б окупантам міста і владу.Тому вони перейшли до нової стадії терору, коли намагаються фізично ліквідувати представників законної місцевої української влади", - заявив Зеленський у відеозверненні в ніч на суботу.

Він наголосив, що " для будь-якої демократичної держави у світі зрозуміло: законно обраний мер міста – це справжній представник народу ".

"Зазвичай це не про ідеологію, не про політику, це про життя людей конкретної громади. Можливо, в Росії від цього вже відвикли за роки автократичної влади. Можливо, там вважають, що мер – це просто начальник, якого легко прибрати, і це нічого не означає. Але у нас тут – Україна. У нас тут – Європа. У нас тут – демократичний світ", – сказав президент.

"Тому захоплення мера Мелітополя – це злочин не тільки проти конкретної людини. Не тільки проти конкретної громади. І не тільки проти України. Це злочин проти демократії як такої. Я запевняю: про це дізнаються 100% людей в усіх демократичних країнах. Дії російських загарбників будуть прирівняні до дій терористів ІДІЛ", - підсумував Зеленський.

Водночас він додав, що "викраденням чи тиском на мерів окупанти можуть лише погіршити ситуацію в умовах, коли українські міста та люди не підкоряються ворогам".

Зеленський також виснув вимогу негайного звільнення мера Мелітополя та гарантій повної безпеки всім главам українських громад.

"Якщо ви (війська Росії – ІФ) перетворюєтеся на аналог терористів ІДІЛ, то який сенс взагалі з вами про щось говорити? Ми поставимо це питання, зокрема, і міжнародним посередникам, які спілкуються з вами, спілкуються з Москвою", – зазначив президент.

Джерело: https://t.me/V_Zelenskiy_official/807

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ГУР: РФ на місяць може виробляти 30-40 одиниць ракет "Калібр", до 10 - "Оніксів" і стільки ж "Цирконів", до трьох - Х-69

Волонтери ТЧХУ та рятувальники ДСНС евакуювали 84 людини з багатоповерхівки Вишгорода, де виникла пожежа

Окупанти обстріляли село на Харківщині, загинула мирна жителька - Синєгубов

Кількість постраждалих унаслідок обстрілу Золочева Харківської області зросла до восьми осіб - МВС

Міноборони відкрило в Україні вже 19-й центр рекрутингу - в Ужгороді

Відомо про двох загиблих і шістьох поранених унаслідок обстрілу Гірника Донецької області - голова ОВА

Тенденція до збільшення кількості ДТП через водіння в нетверезому стані посилюється - патрульна поліція

Журналісти можуть відновити роботу у ВР для висвітлення сесій після великодніх свят - Юрчишин

Умєров розповів ірландському колезі про ситуацію на полі бою, закликав до інвестицій в українські оборонні компанії

До Києва прибула заступниця адміністратора USAID

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА