15:13 09.03.2022

Дизель-генератори на ЧАЕС зможуть забезпечувати її роботу протягом 48 годин

2 хв читати
Дизель-генератори на ЧАЕС зможуть забезпечувати її роботу протягом 48 годин

Київ. 9 березня. ЕНЕРГОРЕФОРМА - На ДСП "Чорнобильська АЕС" після знеструмлення внаслідок аварійного відключення ВЛ 750 кВ ЧАЕС-ПС "Київська" через дії російських загарбників включені дизель-генератори, які зможуть забезпечувати життєдіяльність майданчика максимум протягом 48 годин, повідомила Держінспекція ядерного регулювання України (ДІЯРУ) в середу.

"На майданчику включені аварійні дизель-генератори для забезпечення живлення систем, важливих для безпеки. За безвідмовної роботи, запасу дизельного палива на дизель-генераторах вистачить на 48 годин", - пояснила ДІЯРУ у Facebook у середу.

У повідомленні наголошується, що знеструмлення ДСП "ЧАЕС" унеможливлює контроль параметрів ядерної та радіаційної безпеки на об'єктах підприємства.

ДІЯРУ зазначила, що всі об'єкти ДСП, які розміщені в зоні відчуження, продовжують перебувати під контролем військових країни-агресора, які нехтують усіма правилами ядерної безпеки.

"Окупант продовжує грубо порушувати вимоги радіаційної безпеки та санітарно-пропускного режиму на підприємстві і в зоні відчуження, що призводить до погіршення радіаційної обстановки на них, а також сприяє поширенню радіоактивного забруднення за межі зони", - попереджають у ДІЯРУ.

Там також зазначили, що регулювальний контроль стану ядерної та радіаційної безпеки на майданчику Чорнобильської АЕС та на території зони відчуження поки що неможливий, роботу автоматизованої системи радіаційного контролю зони відчуження досі не відновлено.

Крім того, не відновлено стаціонарний та стільниковий телефонний зв'язок із персоналом ДСП "ЧАЕС", що працює на майданчику АЕС, залізничне та автомобільне сполучення з нею. Проте, за інформацією персоналу підприємства, що отримується доступними каналами зв'язку, параметри безпеки його об'єктів поки що перебувають у нормі, уточнюється в повідомленні. Водночас ДІЯРУ наголосила на тенденції до погіршення низки показників. "Доступна інформація про параметри безпеки продовжує свідчити про тенденцію сталого погіршення низки показників", - наголошується в повідомленні.

ДІЯРУ також зазначила, що внаслідок окупації не виконуються з 24 лютого регламентні роботи, заходи щодо технічного обслуговування та ремонту систем та обладнання об'єктів ДСП, які мають виконуватись денним персоналом.

Як повідомлялося, системний оператор НЕК "Укренерго" вранці 9 березня повідомила, що Чорнобильська АЕС внаслідок ворожих дій російських окупантів повністю знеструмлена діями російських окупантів. Бойові дії продовжуються, що унеможливлює ремонтні роботи та відновлення енергопостачання, зазначили в НЕК.

У свою чергу НАЕК "Енергоатом" у своєму Телеграм-каналі уточнила, що знеструмлення всіх ядерних об'єктів зони відчуження пов'язане з пошкодженням ЛЕП 750 кВ ЧАЕС - ПС "Київська", що також спричинило знеструмлення міста Славутич.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей дістали поранення

Окупанти за добу завдали 335 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Ворог уночі та вранці обстрілював Миколаївську область, є пошкодження рекреаційних об'єктів, житлових будинків та об'єкта теплогенерації

ЗС України за добу ліквідували 1096 окупантів

Увечері та вночі ворог атакував Дніпропетровську область безпілотниками

ППО ліквідувала п’ять із дев’яти ворожих БПЛА у п'яти областях України

У Миколаєві після атаки БПЛА пошкоджено рекреаційні та інфраструктурні об'єкти

У Середземному морі РФ тримає два кораблі, один із них ракетоносій "Калібрів"

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 88 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 35 атак противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 32 ракетних і 64 авіаудари

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА