17:59 08.03.2022

Порошенко передав зброю, рації та спорядження бориспільській теробороні

3 хв читати

П'ятий президент України, народний депутат та лідер політичної партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко передав кулемети, рації та військове спорядження бійцям територіальної оборони з Борисполя, повідомляє пресслужба "Євросолідарності" у вівторок.

Він зазначив, що найближчим часом в Україні буде виготовлено партію бронежилетів із фінської сталі – понад 5 тисяч.

"Ми сподіваємося, що до кінця тижня ми їх привеземо. Я прийняв рішення, що ми у Фінляндії на Бронесталі закуповуємо бронепластини. Найвищої якості з фінської броні. А самі в Україні будемо виготовляти розгрузки, пластиноноски. Загальна кількість, яку ми плануємо сьогодні зробити і поставити в Україну, перевищує 5 тисяч", – наголосив нардеп.

За його словами, бронежилети буде поставлено до батальйонів тероборони Києва та області, які він патронує – зокрема, 206 батальйон столиці, а також батальйони, сформовані у Василькові, Фастові та інших районах Київщини.

Порошенко повідомив, що на прохання міського голови Борисполя Володимира Борисенка в цю координацію увійде і тероборона міста, яке першим прийняло на себе удар російських окупантів.

"5 тисяч у першу чергу ми будемо давати батальйонам, що входять до нашої координації, нашої співпраці. На сьогодні Володимир звернувся, щоб бориспільські сили точно залишилися з нами в тісній координації. Ми працюємо зараз і по Фастівському, і по Васильківському району", – уточнив п'ятий президент.

Він нагадав, що війна де-факто почалася з Борисполя, оскільки саме він одним із перших зазнав ракетного удару.

"Я бачив на власні очі удари ракет по аеропорту. Заграва. Вибухи. Тоді ще більшість українців не збагнули - як це так, що у 21 столітті вночі прокидатися від вибухів бомб і ракет. На сьогодні я хочу відзначити, що в Борисполі зусиллями громади, зусиллями міського голови сьогодні дуже професійно готуються до зустрічі ворога", – уточнив Порошенко.

Нардеп також звернувся до партнерів із закликом терміново надати Україні протитанкові та протиповітряні засоби.

"Терміново нам треба посилити постачання протитанкової та протиповітряної зброї. ПТРК і ПЗРК. Люди з величезним досвідом – ветерани та учасники війни, які знають, як користуватись протитанковими засобами. Те, що нам було поставлено, за перші 13 днів війни частину з них використано. Необхідно, щоб у кожному відділенні були протитанкові засоби, у кожному відділенні були ПЗРК. І щоб ми використали той потенціал для того, щоб збільшити ціну, яку заплатить Путін у разі, якщо він не зупиниться та не відведе свої війська", - наголосив Порошенко.

Він також закликав солдатів ворожої армії здаватися. "Здайтеся, підніміть білий прапор, і вам забезпечать, щоб ви мали можливість, поки Путіна не скинуть, не повертатися в Росію. Тим самим ви врятуєте і своє життя і забезпечите хоч якесь майбутнє", - підсумував п'ятий президент.

У партії також додають, що "Євролідарність" збирає докази про порушення прав людини під час російської агресії для суду в Гаазі. Матеріали необхідно надсилати на адресу: [email protected] та [email protected].

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА