12:59 07.03.2022

Прокуратура закрила справу після сплати "ArcelorMittal Кривий Ріг" до бюджету 2,2 млрд грн

2 хв читати

Криворізький гірничо-металургійний комбінат "ArcelorMittal Кривий Ріг" (АМКР, Дніпропетровська обл.), звинувачений прокуратурою та СБУ у листопаді 2021 року в несплаті податків, сплатив до державного бюджету 2 млрд 245,72 млн грн, щоб ці кошти було спрямовано на потреби військових, повідомила генеральний прокурор Ірина Венедіктова.

"Ми раді, що всі сторони порозумілися. Зараз саме час, коли в Україні слід навчитися в усьому знаходити спільну мову. Такого кримінального провадження більше немає", - написала вона у Facebook у понеділок.

Венедіктова уточнила, що донедавна прокурори виходили з того, що саме така сума була предметом розслідування у кримінальному провадженні щодо ухилення від сплати податків.

Як повідомлялося, СБУ та Офіс генпрокурора у листопаді 2021 року повідомили про підозру фіндиректору-головному бухгалтеру АМКР у службовому підробленні та навмисному ухиленні від сплати податків. Згідно із заявами правоохоронців, підозрюваний із травня 2017-го до квітня 2019 року нібито вносив завідомо неправдиві відомості до декларації з рентної плати за користування надрами.

"Крім того, порушуючи вимоги податкового законодавства, з грудня 2014 по березень 2019 року він умисно ухилився від сплати до бюджету рентної плати ... на суму понад 2,2 млрд грн", – стверджували в Офісі генпрокурора.

У свою чергу підприємство категорично відкидало всі обвинувачення, наполягаючи на своїй правоті та вказуючи як аргумент на відсутність претензій з боку податкових органів. Під час спору на початку 2022 року справа дійшла до арешту рахунків АМКР.

Через тиждень після початку Росією війни проти України ArcelorMittal 3 березня повідомив про рішення зупинити виробництво на АМКР для забезпечення безпеки людей та активів.

ArcelorMittal Кривий Ріг - найбільший виробник сталевого прокату в Україні. Спеціалізується на випуску довгомірного прокату, зокрема арматури та катанки.

Підприємство у 2021 році збільшило випуск загального прокату на 2,4% порівняно з попереднім роком – до 4,6 млн тонн, виплавку сталі – на 5,2%, до 4,92 млн тонн, чавуну – на 7,9%, до 5,34 млн тонн.

Виробництво агломерату на АМКР минулого року збільшилося на 7,3% - до 9,7 млн тонн, коксу - на 9,2%, до 2,9 млн тонн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА