13:47 06.03.2022

Держава вже почала розміщувати держзамовлення на підприємствах для забезпечення критичних потреб - Шмигаль

2 хв читати

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляє, що держава вже почала розміщувати державне замовлення на підприємствах для забезпечення критичних потреб.

"Що зі свого боку робить уряд, щоб забезпечити якнайшвидший перехід на "військові рейки"? По-перше. Фінансове забезпечення функціонування країни. Ми ведемо переговори з усіма міжнародними організаціями та країнами щодо фінансової допомоги. З останніх рішень Європейський інвестиційний банк перенаправить з інших проектів до державного бюджету України 639 млн євро", - сказав Шмигаль у своєму зверненні в неділю вдень.

Також, за його словами, міністерство фінансів уже провело перший випуск військових облігацій і найближчим часом буде другий випуск.

"Кожен, хто готовий прокредитувати Україну, наших військових, наших лікарів, працівників критичної інфраструктури може це зробити, придбавши військові облігації", - сказав він.

Також Шмигаль зазначив, що уряд уже уповноважив відповідні міністерства на відкриття у Національному банку чотирьох рахунків, на які зараховуватимуться кошти від фізичних осіб, організацій, компаній, міжнародних фінансових організацій до фонду відновлення України.

"Друге. Економіка військового стану передбачає чітке планування потреб. Держава вже почала розміщувати державне замовлення на підприємствах для забезпечення критичних потреб. Йдеться не лише про зброю. Йдеться про продукти харчування, про ліки, про паливо та інші важливі товари", - додав прем'єр.

Серед іншого, він повідомив, що уряд вже ухвалив рішення про обмеження експорту низки соціально-важливих товарів та сировини, з якої вони виробляються.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА