10:04 04.03.2022

"Енергоатом" закликав перевіряти інформацію: відео затриманих окупантами керівників міста та ЗАЕС можуть записувати "під дулом автомата"

1 хв читати

Київ. 4 березня. ЕНЕРГОРЕФОРМА – НАЕК "Енергоатом", яка є оператором усіх діючих атомних станцій в Україні, після захоплення Запорізької АЕС російськими окупантами закликала ретельно перевіряти інформацію, яку розміщують у соцмережах керівників станції та міста, оскільки її можуть записувати під тиском.

"Є висока ймовірність, що нещодавній виступ мера Енергодара Дмитра Орлова був записаний під дулом автомата. Подібні відео можуть з'являтися й від інших утримуваних окупантами в адмінбудівлях керівників ЗАЕС. Будьте пильні! Перевіряйте інформацію!", - закликала компанія у своєму Телеграм-каналі.

Там підтвердили, що цей канал контролює НАЕК.

Уранці в п'ятницю в Телеграм-каналі Орлова з'явилося відео, в якому він говорить про те, що "якщо у мирних жителів і стріляли, то холостими патронами", а житлові квартали не обстрілювали. Також він спростовує наявність жертв серед мирного населення та просить не провокувати росіян.

До цього відео риторика мера була зовсім іншою, як і його поведінка. Зокрема, він повідомляв про обстріли російськими військами двох житлових будинків та поранених там, а також школи №2 Енергодара.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА