17:56 03.03.2022

У портах України 80 іноземних торгових суден, критичних пошкоджень портової інфраструктури немає

2 хв читати

Міністерство інфраструктури України повідомило про відсутність критичних пошкоджень портової інфраструктури України.

Станом на 10:00 3 березня 2022 року критичних пошкоджень портової інфраструктури в морських портах України немає.

"На сьогодні у портах України перебувають 80 іноземних торгових суден під прапором різних держав. Вони не можуть покинути порти у зв'язку з небезпечною ситуацією, спричиненою агресією з боку Російської федерації. Вантажні операції практично зупинено", - йдеться в повідомленні міністерства у Телеграм-каналі.

З початку повномасштабної фази війни проти України Росія вчинила такі злочини:

- 25 лютого агресор обстріляв два іноземні судна поблизу порту "Південний" - NAMURA QUEEN (прапор Панами) та бункерувальник MILLENNIUM SPIRIT (прапор Молдови) на рейді перед портами "Південний" та "Одеса". Сталося займання, яке в разі вибуху могло призвести до екологічної катастрофи.

- 26 лютого під час виконання гуманітарної місії в районі острова Зміїний російські військові кораблі захопили рятувальне судно "Сапфір".

- 27 лютого агресор захопив два українські судна: танкер "Афіна" та суховантаж "Принцеса Ніколь", які окупанти конвоювали. На обох судах перебувають близько 50 мирних членів екіпажів.

- 1 березня на рейді біля Миколаївського порту дві ракети агресора влучили в буксир компанії "Нібулон". Сталася пожежа, яку вдалося ліквідувати.

- 2 березня було завдано ракетного удару по т/х Banglar Samriddhi (прапор Бангладеш) на рейді порту "Ольвія". Ракета влучила в надбудову. На судні сталася пожежа, яку вдалося ліквідувати силами буксирів. Загинув один член екіпажу (громадян Бангладеш).

- 3 березня теплохід Helt (прапор Панама) був обстріляний і отримав пробоїну нижче за ватерлінію. О 12:18 Helt зник із радарів. Усіх шістьох членів екіпажу врятувала українська Морська пошуково-рятувальна служба.

У зв'язку зі збройною агресією Росії розпорядженням Кабміну в морських та річкових портах України встановлено 3-й (найвищий) рівень охорони портових засобів та суден.

Вхід/вихід до українських портів закрито ПРИПами 83-91/22, 96-97/22 ВМСУ у зв'язку з мінною небезпекою, 92/22 - Держгідрографія, 98-99/22 загроза піратства з боку суден ЧФ РФ у Чорному та Азовському морях.

Джерело: https://t.me/miUkraune/547

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА