21:15 23.02.2022

Байден розпорядився запровадити санкції проти Nord Stream-2 AG - заява

1 хв читати
Байден розпорядився запровадити санкції проти Nord Stream-2 AG - заява

Президент США Джо Байден оголосив, що розпорядився запровадити санкції проти компанії-оператора "Північного потоку-2" - Nord Stream-2 AG.

"Сьогодні я дав розпорядження моїй адміністрації ввести санкції проти Nord Stream 2 AG та її керівників", - йдеться у заяві, поширеній Білим домом.

"Як я вже говорив, ми без вагань вживатимемо подальших заходів", - додав Байден.

Американський президент зазначив, що США тісно координували з Німеччиною свої зусилля щодо зупинення проекту "Північний потік-2".

Президент США у своїй заяві також висловив подяку канцлеру ФРН Олафу Шольцю за тісну співпрацю.

Навесні 2021 року Мінфін США оголосив про додавання до списку санкцій компаній і судів, пов'язаних з реалізацією проекту "Північний потік-2". Однак тоді адміністрація США відклала запровадження санкцій проти компанії Nord Stream-2 AG та її голови Матіаса Варніга. Компанія вважалася у списку структур, проти яких слід запровадити санкції, проте Вашингтон припустився її виключення з-під санкцій, посилаючись на національні інтереси США.

Рішення Вашингтона не вводити санкції проти компанії вітали і в Берліні, і Москві.

22 лютого канцлер ФРН Олаф Шольц повідомив, що доручив Мінекономіки відкликати у регулятора, федерального мережевого агентства вже виданий звіт на газопровід, таким чином, процес сертифікації зупинено. Рішення зупинити сертифікацію у ФРН ухвалили після оголошення Росією про визнання незалежності псевдореспублік на Донбасі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА