20:47 18.02.2022

Україна сподівається на засідання ТКГ у суботу

1 хв читати
Україна сподівається на засідання ТКГ у суботу

Віцепрем'єр – міністр із реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявила, що українська сторона сподівається на проведення позачергового раунду засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ) у суботу 19 лютого.

"Ми направили пропозицію на проведення засідання ТКГ (18 лютого – ІФ). Але, як ви всі вже бачили, РФ сьогодні відмовилася від участі. Сподіватимемося, що завтра ми все-таки зможемо зібратися в режимі Тристоронньої контактної групи", - заявила Верещук на брифінгу щодо ситуації на Донбасі в Офісі президента України в п'ятницю.

Вона також додала, що на сьогодні Україна звертається до всіх міжнародних інстанцій, проте РФ, яка заперечує свою участь в ескалації, відмовляється брати участь у будь-якому переговорному майданчику.

"Про що це свідчить? Це слабка сторона, якщо вони відмовляються надати пояснення, факти, показати всі фотодокази, які свідчили про те, що, наприклад, Україна порушує режим перемир'я – але ж цього немає. Ми всі факти надаємо, до того ж, письмово і аудіо всіляких джерел. Ми пояснюємо, що ми не хочемо провокувати, не хочемо ескалації і достеменно не хочемо, щоб страждало мирне населення", - наголосила вона.

Як повідомили напередодні в Українській делегації в ТКГ, російська сторона відмовилася брати участь у позачерговому засіданні увечері 18 лютого, яке ініціювало українська сторона у зв'язку з обстрілами на Донбасі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА