15:43 17.02.2022

Союзники з НАТО знову підтвердили підтримку суверенітету й територіальної цілісності України - Столтенберг

2 хв читати
Союзники з НАТО знову підтвердили підтримку суверенітету й територіальної цілісності України - Столтенберг

Союзники з НАТО знову підтвердили свою підтримку суверенітету й територіальній цілісності України та Грузії, констатувавши, що повернення до часів сфер впливів бути не може.

Про це в четвер у Брюсселі заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на пресконференції, яка відбулася після завершення зустрічі Північноатлантичної ради на рівні міністрів оборони з главами оборонних відомств України та Грузії Олексієм Резніковим та Джуаншером Бурчуладзе. Український міністр узяв участь у відеоформаті.

"Сьогодні ми зустрілися з нашими близькими партнерами Україною та Грузією. Союзники з НАТО підтвердили свою тверду підтримку суверенітету і територіальної цілісності і Грузії, і України. Ми не можемо змиритися з поверненням до епохи сфер впливу, де великі сили залякують або диктують іншим. Жодних рішень щодо України не може бути без України. І жодних рішень щодо Грузії без Грузії", - сказав він.

Столтенберг також висловився за продовження діалогу із Росією.

"НАТО залишається відкритим для сумлінної взаємодії з Росією. Союзники готові разом із Росією засідати в Раді Росія-НАТО, щоб вирішувати широке коло питань та порозумітися", - запевнив генсек альянсу.

Говорячи про засідання, він повідомив, що міністри обговорили загрозу російської агресії, погіршення ситуації з безпекою в Чорноморському регіоні й політичну і практичну підтримку НАТО обом країнам.

"НАТО і союзники допомагають Україні підвищити її здатність захищати себе. Право на самооборону закріплено у Статуті ООН, і союзники допомагають Україні відстоювати це право, зокрема з інструкторами та бойовою технікою для ЗСУ, кібер- та розвідувальною експертизою й за значної фінансової підтримки", – констатував Столтенберг.

Окрім того, міністри обговорили нещодавнє голосування Держдуми РФ про визнання т.зв. Л/ДНР.

"Ми всі згодні з тим, що це було б іще одним кричущим порушенням територіальної цілісності й суверенітету України і Мінських домовленостей, що підриває зусилля з пошуку політичного рішення у "нормандському форматі", - передав він позицію союзників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Блінкен вирушить з візитом на Близький Схід

Mercedes-Benz заявляє, що Міністерство юстиції США завершило розслідування скандалу з викидами дизельних двигунів

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА