15:17 17.02.2022

Ярославський обіцяє взяти участь у всіх слідчих діях у справі про ДТП

4 хв читати
Ярославський обіцяє взяти участь у всіх слідчих діях у справі про ДТП

Президент групи DCH Олександр Ярославський сумнівається в неупередженості слідства у справі про ДТП зі смертельними наслідками за участю його кортежу, яка сталася ввечері 9 лютого.

"На жаль, манера проведення слідчих дій, у яких публічно згадується моє прізвище, дуже погано вписується у правове поле. Виникає відчуття, що винного вже призначили і тепер підганяють під це доказову базу в найгірших традиціях "політичної доцільності", - йдеться в заяві Ярославського, опублікованій на сайті DCH.

Бізнесмен зазначає, що змушений публічно відреагувати на заяви щодо нього офіційних осіб, котрі представляють правоохоронну систему України. Говорячи про упередженість слідства, Ярославський нагадує, як зі справи зникли, а потім знову з'явилися ключові докази (одяг збитого на смерть пішохода), і стверджує, що під час розслідування ДТП чиниться тиск на бізнес, відбуваються спроби дестабілізувати приватне життя бізнесмена і його робочі процеси.

"Яку законність мені можуть гарантувати пан міністр (внутрішніх справ - ІФ ) і пані генеральний прокурор, якщо на сьогодні вже наявне упереджене ставлення та подвійні стандарти правозастосування? Таке відчуття, що замість встановлення істини хтось дуже хоче під безпідставними гучними звинуваченнями, що вводять в оману громадськість і ЗМІ, приховати свої недоліки в роботі та переключити увагу з реальних проблем поточного дня на штучно зшиту на коліні так звану резонансну справу. Не вийде", - йдеться в заяві Ярославського.

За його словами, наразі справу вивчають його юристи, а він сам готовий узяти участь у слідчих діях, щойно дозволить графік.

"Моя юридична команда з першого дня активно займається виявленням справжніх обставин. Тільки-но дозволить графік, я буду готовий особисто взяти участь у всіх слідчих діях, щоб встановити правду і не допустити фальсифікації та політизації справи. Попри все, я вірю, що Україна буде правовою державою, і маю намір і надалі сприяти її розбудові", - йдеться в заяві.

Ярославський також запевнив, що подія не вплине на його бізнес-плани та плани щодо інвестицій.

"Я також прошу співробітників DСH, уболівальників "Металіста" на Харківщині, в Україні та в світі, а також усіх харків'ян зберігати спокій. Усі плани розвитку моїх бізнес-структур, усі інвестиції в "Металіст" і футбольну інфраструктуру реалізовуватимуться в плановому порядку", - йдеться в заяві Ярославського.

Раніше міністр внутрішніх справ Денис Монастирський і генеральний прокурор Ірина Венедіктова через ЗМІ звернулися до Ярославського із закликом повернутися в Україну та відповісти на всі запитання слідства.

"Повертайтеся якомога швидше, пане Ярославський, ми маємо до вас багато запитань", - сказав Монастирський.

Як повідомлялося, 9 лютого близько 22:55 у районі 534 км автодороги Київ-Харків-Довжанський невстановлений автомобіль, що рухався з боку міста Чугуєва в напрямку Харкова, збив пішохода й поїхав із місця події. Унаслідок ДТП пішохід загинув. Ним виявився 36-річний житель Чугуївського району Харківської області.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за двома статтями Кримінального кодексу України – за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, що керують транспортними засобами) та за ч. 3 ст. 135 (залишення в небезпеці).

"Українська правда" з посиланням на джерела повідомила, що на місці аварії було знайдено автомобільні номери з кортежу президента групи DCH Олександра Ярославського.

Департамент комунікацій Нацполіції повідомив, що слідчі викличуть на допит "можливого учасника ДТП Олександра Ярославського".

Пізніше у пресслужбі DCH заявили, що за кермом авто була людина, яка працює в одній із допоміжних служб DCH, і 10 лютого вона явилася до поліції для допиту та співпрацює зі слідством.

У пресслужбі групи DCH повідомили також, що Ярославський 10 лютого вилетів до Лондона "відповідно до сформованого на початку поточного тижня робочого графіка... для зустрічі з сім'єю".

Увечері 10 лютого Київський райсуд Харкова відклав обрання запобіжного заходу водієві, якому оголошено про підозру за ч. 2 ст. 286 та за ч. 3 ст. 135 КК України.

Пізніше того самого дня міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив, що, як з'ясувалося, на момент ДТП водій був в іншому місці. Монастирський повідомив, що у зв'язку зі спробою приховати злочин та надати завідомо неправдиві свідчення розслідування ДТП буде передано Головному слідчому управлінню Нацполіції, а начальника ГУ НП у Харківській області Станіслава Перліна буде звільнено.

11 лютого Державне бюро розслідувань порушило кримінальне провадження за фактом притягнення явно невинуватого до кримінальної відповідальності (ч. 2 ст. 372 КК України).

Того самого дня поліція відкрила ще одне провадження - за приховування злочину (ч.1 ст. 396 КК України) стосовно водія, який заявив про свою причетність до ДТП.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США вже почали постачати боєприпаси Україні, їх буде доставлено протягом кількох днів - Пентагон

ПК "Південь": у Херсонській області знищено розвідувальний БПЛА "Орлан-10", в Одеській - БПЛА "ZALA"

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинули п’ятеро людей, вісім поранено

"Укрзалізниця" скасувала зміни в русі поїздів, запроваджені через обстріли Харківщини

Підозрюваного в хабарництві заступника голови Запорізької облради відсторонено від посади - САП

ISW: Є реальна загроза захоплення Часового Яру, хоча армія РФ не може зробити це швидко

Нелегальні онлайн-казино атакують компанію Favbet - заява

Міністра агрополітики Сольського взято під варту з альтернативою застави 75,7 млн грн

За добу на Харківщині 13 постраждалих у результаті ворожих обстрілів

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, шестеро поранених

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА