17:56 10.02.2022

У Києві та Київській області викрили групу тітушків, завербовану російськими спецслужбами для вчинення низки провокацій і диверсій на території РФ

2 хв читати
У Києві та Київській області викрили групу тітушків, завербовану російськими спецслужбами для вчинення низки провокацій і диверсій на території РФ

Співробітники Служби безпеки України викрили групу громадян України, які за завданням російських спецслужб мали вчинити провокації проти населення РФ, їхні дії країна-агресор могла використати як чергову причину для виправдання подальшого тиску на Україну.

Як повідомляє пресслужба СБУ в четвер, спецслужби РФ ретельно розробляли план провокацій і диверсій, спрямованих проти власного населення. І в цьому мали намір звинуватити Україну.

"Вони завербували трьох жителів Київської області, вихідців із кримінальних кіл. Для виїзду в Росію їх мали забезпечити підробленими документами. Вони отримали завдання сформувати дві групи по п'ятеро осіб у кожній. Виїзд першої був запланований у найближчі дні", - йдеться в повідомленні.

У ньому уточнюється, що зловмисникам розробили покрокову інструкцію дій, а всю детальну інформацію вони мали отримати вже на місці, в РФ. За участь у провокаціях обіцяли по $4 тис. кожному.

"Куратори запевнили тітушків, що після того як завдання буде виконано, їх відправлять додому. Проте, за наявними даними, провокаторів планували показово ліквідувати під час затримання", - наголошують у спецслужбі.

Там зазначають, що співробітники СБУ успішно запобігли цьому сценарію, і організаторів разом із їхніми спільниками одночасно затримали в Києві та Київській області.

"Ці особи є тренерами у спортивних клубах контактних єдиноборств. Їх неодноразово залучали проросійські сили для проведення провокацій і замовних протестних акцій у різних регіонах України. Зокрема, встановлено, що зловмисники організували у жовтні-грудні 2021 року акти вандалізму над пам’ятником Бандері у Тернополі, над Одеською синагогою та іноземним представництвом в Одесі", - уточнюють у СБУ.

Зазначається, що один із затриманих створив так зване силове крило, до складу якого ввійшли члени спортивних товариств і представники кримінального середовища. Група отримала завдання взяти участь у проплачених масових заворушеннях у центрі столиці наприкінці січня 2022 року і спровокувати бійки. Однак тоді правоохоронці спрацювали на випередження і не допустили реалізації такого плану.

"За результатами санкціонованих обшуків було вилучено вогнепальну зброю з набоями, копії закордонних паспортів осіб, яких мали відправити до РФ для вчинення провокацій. У рамках кримінального провадження, розпочатого за ст.111 (державна зрада) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії", - підсумували в спецслужбі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Mercedes-Benz заявляє, що Міністерство юстиції США завершило розслідування скандалу з викидами дизельних двигунів

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА