10:43 03.02.2022

Резніков: Підрозділи тероборони планується повністю укомплектувати за штатом мирного часу до кінця лютого

2 хв читати
Резніков: Підрозділи тероборони планується повністю укомплектувати за штатом мирного часу до кінця лютого

Комплектацію підрозділів територіальної оборони в Україні за штатом мирного часу до кінця лютого, ймовірно, буде завершено, заявив міністр оборони Олексій Резніков.

"Сьогодні вздовж усіх прикордонних областей за штатом мирного часу сформовано управлінське ядро на 70%, що дає змогу виконувати завдання. Ми до кінця лютого плануємо завершити формування (підрозділів – ІФ) усіх областей за штатом мирного часу на рівні 10 тис. (військовослужбовців – ІФ)", - заявив Резніков на брифінгу у Києві в четвер.

Він уточнив, що наразі триває перший етап формування підрозділів територіальної оборони (за штатом мирного часу), в межах якого планується набір 10 тис. професійних військовослужбовців, які стануть штабним командно-управлінським ядром Сил тероборони.

"Це не добровільні дружини, це не якісь добровольчі формування органів місцевого самоврядування. Це не самодіяльність. Це Збройні сили України", - наголосив Резніков.

Глава Міноборони зазначив, що розгортання підрозділів ТрО може відбуватися лише за умови "абсолютно точної взаємодії" з органами місцевого самоврядування, місцевими державними адміністраціями районного, обласного та міського рівнів.

"На сьогодні їм скеровано запити й потреби для формування матеріально-технічної бази (підрозділів Сил тероборони – ІФ). Це і приміщення, і пальне, і транспорт, і деяка допомога, зокрема в одязі. З моїм підписом надіслано головам ОДА, голові КМДА. Очікуємо від них відповіді, підтримки, можливо звернень до сесій, до представницьких органів: міськрад, облрад, із проханням про можливість нас підтримати", - наголосив Резніков.

За словами міністра, наразі головним завданням є формування 176 військових частин ТрО, а також бригад та батальйонів зі 130 тис. резервістів.

Наступним етапом він назвав можливе створення добровольчих формувань Сил тероборони у маленьких населених пунктах.

"Селища, де немає потреби створювати батальйон або бригаду з-поміж місцевих жителів-мисливців, які мають дозвіл на мисливську зброю, які розуміють місцевість, мають довідку про те, що їх не притягували до кримінальної відповідальності, не стоять на обліку в наркологічному диспансері тощо, у них можуть створювати добровольчі формування для забезпечення виконання завдань саме у цій локації", - наголосив міністр.

Проте він уточнив, що рішення щодо формування таких підрозділів прийматиме головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА