14:06 22.01.2022

МЗС України вимагає публічного спростування урядом Німеччини висловлювань командувача ВМС щодо Криму

2 хв читати
МЗС України вимагає публічного спростування урядом Німеччини висловлювань командувача ВМС щодо Криму

Міністерство закордонних справ України вимагає публічного спростування урядом Німеччини висловлювань командувача Військово-Морських сил Німеччини Кая-Ахіма Шенбаха щодо Криму, заявив речник МЗС України Олег Ніколенко.

"Вимагаємо публічного спростування висловлювань командувача ВМС з боку уряду Німеччини, які підривають суверенітет і територіальну цілісність України і підривають зусилля з деескалації ситуації з безпекою в Європі", - сказав Ніколенко агентству "Інтерфакс-Україна" в суботу.

Він наголосив, що в МЗС України вважають категорично неприйнятними висловлювання командувача Військово-Морських сил Німеччини Кая-Ахіма Шенбаха.

"Кримський півострів може бути втрачений тільки в уяві німецького віцеадмірала. Крим неодмінно повернеться завдяки наполегливим зусиллям України та її партнерів, які проявлятимуть рішучість у протидії державі-агресору. У цьому зв'язку потребує роз'яснення з боку німецького уряду, як слова командувача ВМС корелюються з послідовною підтримкою Німеччиною Кримської платформи", - зазначив Ніколенко.

Спікер додав, що в МЗС були особливо здивовані почути сентименти пана Шенбаха про необхідність відновлення діалогу з Росією в той час, як кількість жертв російської агресії вже перевищила 14 тисяч, а понад стотисячна армія Росії вишикувалася вздовж українського державного кордону, на Донбасі продовжують гинути люди від російських куль, а Крим перетворився на гетто прав людини і озброєний до зубів авіаносець, що становить загрозу всьому Чорноморському регіону.

"На території самої Німеччини російські спецслужби знищують політичних опонентів, проводять дезінформаційні кампанії і намагаються втручатися у внутрішні справи. Навіть спроба зрозуміти Путіна з боку командувача ВМС Німеччини повинна мати свої моральні, політичні межі та межі безпеки. У цьому разі ці межі грубо порушені", - повідомив Ніколенко.

Раніше командувач Військово-Морських сил Німеччини Кай-Ахім Шенбах заявив, що "Кримський півострів втрачено, і він ніколи не повернеться".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

Профільний комітет рекомендував ВР прийняти за основу законопроєкт про захист інтересів власників земельних паїв

США готують пакет озброєнь для України на $1 млрд

ВР має намір визначити Держспецзв'язку органом, що реалізує політику щодо забезпечення безпілотними системами та засобами РЕБ

Уряд виділив ще понад 8 млрд грн на будівництво фортифікацій - Шмигаль

Для повноцінного запуску Держреєстру нерухомих пам'яток потрібно понад 5 років - Шуляк

Кабмін звільнив Половенка з посади заступника міністра оборони

ВР прийняла за основу законопроєкт про дерегуляцію ринку торгівлі вживаними авто - Гетманцев

ВР удосконалить порядок ведення військового обліку під час війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА