16:12 18.01.2022

На кордоні з Білоруссю триває інженерне облаштування кордону

1 хв читати
На кордоні з Білоруссю триває інженерне облаштування кордону

У Державній прикордонній службі України повідомляють, що через спровоковану міграційну кризу на кордоні Білорусі та країн ЄС Україна суттєво активізувала облаштування північної ділянки кордону.

"Ще з початку листопада на українсько-білоруському кордоні постійно працюють близько трьох десятків інженерних груп прикордонників. Вони встановлюють різного роду загородження… Також інженерні групи працюють над облаштуванням вертолітних майданчиків, щоб забезпечити оперативне перекидання резервів у разі різкої зміни обстановки на певній ділянці", - йдеться у повідомленні на сайті відомства.

За даними МВС, для облаштування кордону України вже залучено майже 4 630 бухт спірально-лінійних загороджень, значну частину яких надали органи місцевої влади Волинської області. Також зазначається, що 2 460 бухт прикордонники виготовили на своїх потужностях.

"Вже сьогодні прикордонники спроможні самостійно виготовляти щодоби загородження, що дозволять облаштувати ділянку кордону протяжністю до трьох кілометрів", - ідеться у повідомленні.

Згідно з розпорядженням уряду "Про виділення коштів для здійснення заходів, пов’язаних із зміцненням обороноздатності держави", Держприкордонслужбі України виділено 21 млн грн.

Наразі закуплено приблизно 300 т сировини, що дасть змогу виготовити загородження для інженерного перекриття майже 62 км українсько-білоруської ділянки кордону.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА