07:45 18.01.2022

Захворюваність COVID-19 у Казахстані за місяць зросла майже у 20 разів

2 хв читати
Захворюваність COVID-19 у Казахстані за місяць зросла майже у 20 разів

У Казахстані захворюваність на коронавірус за останній місяць зросла в 19,6 раза, повідомила міністр охорони здоров'я Ажар Гиніят.

"Захворюваність на коронавірус за останній місяць зросла в 19,6 раза, репродуктивне число - у 2,1 раза, добовий обсяг тестування на COVID-19 збільшився в 3,5 раза і досяг 50 тис. тестів на добу. При цьому летальність знизилася в 2,5 раза", - повідомила Гиніят на засіданні уряду у вівторок.

Вона поінформувала, що кількість пацієнтів, які отримують лікування від інфекції у стаціонарах, збільшилася вдвічі, на амбулаторному рівні – у п'ять разів. Більше 60% добової захворюваності припадає на Нур-Султан, де захворюваність зросла в 32 рази, Алмати зі зростанням захворюваності в 8 разів і в Карагандинській області - в 9 разів.

У країні розгорнуто понад 21 тис. інфекційних ліжок, зайнято 33%; реанімаційних ліжок – понад 2 тис., зайнято 16%. У резерві є 30 тис. інфекційних та 3 тис. реанімаційних ліжок.

"Станом на сьогодні 80% пацієнтів або 70 тис. 600 осіб перебуває на амбулаторному лікуванні, питома вага госпіталізованих від виявлених випадків становить 19%, до стаціонару надходять пацієнти із середнім, тяжким ступенем захворювання, при цьому частка тяжких та вкрай тяжких становить 5 %", - Поінформувала Гиніят.

Вона нагадала, що зараз всі регіони Казахстану, за винятком Туркестанської області, знаходяться в "червоній" зоні поширення коронавірусу.

Минулої доби в Казахстані зареєстровано 9 тис. 698 випадків зараження коронавірусною інфекцією. Загалом у країні з початку пандемії підтверджено 1 млн. 71 тис. 130 випадків COVID-19.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА