07:29 30.12.2021

Саакашвілі перевезли до в'язниці в Руставі

2 хв читати
Саакашвілі перевезли до в'язниці в Руставі

Депутат Верховної ради України та дівчина екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі Єлизавета Ясько заявила, що політика вивезли до в'язниці у місті Руставі.

"У якому він стані ніхто не знає. Його привезли до в'язниці у Руставі. Жодної більше інформації немає", - заявила Ясько під час ефіру у своєму Facebook.

Раніше Ясько заявила, що стан Саакашвілі критичний і його вивезли зі шпиталю до Горі.

"Після двох днів, коли не пускали нікого до Міхеіла, сьогодні керівництво лікарні дозволило українському консулу зайти до Міхеіла Саакашвілі, і ми отримали інформацію, в якому стані він зараз перебуває. Стан критичний, він практично весь час лежить, має неврологічні напади, медичну допомогу він не отримує. На жаль, зараз його стан дуже слабкий, і це не жарти", - заявила Ясько під час ефіру у своєму Facebook.

Як повідомлялося, громадянин України Саакашвілі таємно прибув до Грузії 29 вересня. 1 жовтня його було затримано у Тбілісі, після чого поміщено у в'язницю у місті Руставі, де він оголосив голодування. 8 листопада без погодження з родичами та адвокатами його перевели з в'язниці у місті Руставі до тюремної лікарні у Тбілісі (район Глдані). 20 листопада Саакашвілі перевели у військовий шпиталь у місті Горі, де він припинив голодування. У понеділок політик, який проходив лікування у військовому шпиталі Горі після тривалого голодування, заявив, що до нього увійшли люди у чорній формі та повідомили про рішення вивезти з військового шпиталю. Спеціальна пенітенціарна служба Мін'юсту Грузії повідомляла, що відомство вирішило відкласти переведення до спецустанови в Руставі.

У Грузії Саакашвілі проходить у кількох кримінальних справах. Представники грузинської влади неодноразово заявляли, що затримають його одразу, щойно він перетне кордон. Своє затримання Саакашвілі вважає незаконним, а обвинувачення на його адресу сфальшованими.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ за минулий день здійснили 26 обстрілів 9 громад Сумської області, одна людина загинула, двоє поранені

ВИБУХИ В ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Генштаб ЗСУ про ситуацію на Харківському напрямку

Зеленський запросив узяти участь у Саміті миру президента Аргентини, прем'єр-міністра Ісландії та Вселенського патріарха

Країни Балтії вважають своєю спільною метою перемогу України у війні з РФ

Організацію Саміту миру вже опрацьовано - Зеленський

Зеленський про новий пакет військової підтримки США: Важливо, щоб уся зброя якнайшвидше показала себе на фронті

Ми розуміємо обсяг сил окупанта, бачимо його задум - Зеленський про спроби РФ прорвати оборону ЗС України на півночі Харківської області

Зеленський обговорив із Сирським оборону та зміцнення позицій на Харківщині

Новий пакет військової допомоги США включає боєприпаси, "Хаймарси", "Бредлі" і БТР

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА