16:53 10.12.2021

У Львові затвердили містобудівні умови для майбутнього крематорію

1 хв читати
У Львові затвердили містобудівні умови для майбутнього крематорію

Містобудівні умови та обмеження (МУО) для будівництва крематорію затвердив сьогодні виконком Львівської міськради, повідомляє прес-служба міськради.

Крематорій планують звести на території Голосківського цвинтаря. Висота будівлі не має перевищувати 10 метрів.

Раніше для цієї мети міськрада виділила земельну ділянку площею майже 2 га.

"Йдеться про ділянку, що спеціально виділена та має цільове призначення, на Голосківському цвинтарі. Був проведений архітектурний конкурс, де було обрано найкращу пропозицію. Цей проект передбачає все необхідне технологічне оснащення… Це буде достатньо інноваційна, але водночас прагматична, з точки зору реалізації, будова", – наведено слова головного архітектора Львова Антона Коломєйцева у повідомленні.

У свою чергу міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що затвердження МУО дасть можливість перейти до наступних етапів реалізації проекту.

"Отримуючи містобудівні, ми можемо приступати до наступних етапів. Потрібно запросити керівника ЛКП "Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг", щоб він ознайомив детально із етапами будівництва крематорію", – наводить слова мера Львова прес-служба.

У жовтні 2020 року міськрада визначила переможця архітектурного конкурсу на найкращу пропозицію будівлі крематорію у Львові – найбільшу кількість голосів журі отримав проект групи архітекторів із Маріуполя, які працюють наразі у Німеччині, – Павла Заботіна, Любові Копєйкіної, Віктора Копєйкіна та Олени Кобець.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА