14:20 07.12.2021

Суд у Києві дав дозвіл на затримання колишнього т.зв. прокурора окупованого Криму Поклонської

2 хв читати
Суд у Києві дав дозвіл на затримання колишнього т.зв. прокурора окупованого Криму Поклонської

Київський апеляційний суд надав дозвіл на затримання і доправлення до суду для обрання запобіжного заходу колишнього так званого прокурора тимчасово окупованого Криму Наталії Поклонської, підозрюваної в державній зраді.

Згідно з інформацією, розміщеною у вівторок на сайті Київського апеляційного суду, колегія суддів розглянула апеляційну скаргу, подану прокурором на ухвалу Шевченківського районного суду Києва про відмову в наданні дозволу на затримання підозрюваної громадянки П. з метою приводу її для участі в розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

"За результатами апеляційного розгляду апеляційну скаргу, подану прокурором, задоволено, ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 27 вересня 2021 року скасовано", - йдеться в повідомленні суду.

Отже, як наголошують у Київському апеляційному суді, суд постановив нову ухвалу, якою задовольнив клопотання прокурора Офісу генерального прокурора про надання дозволу на затримання підозрюваної громадянки П. з метою її приводу для участі в розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У суді нагадують, що громадянка П. підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 28, ч.1 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ч.4 ст.28, ч.3 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч.1 ст.111 (державна зрада), ч.1 ст.255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній) Кримінального кодексу України.

У повідомленні суду не називається ім'я підозрюваної. Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" джерела в правоохоронних органах, ідеться про Поклонську.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА