07:28 01.12.2021

Шмигаль: ЄС підтримує прагнення країн Асоційованого тріо

2 хв читати
Шмигаль: ЄС підтримує прагнення країн Асоційованого тріо

Європейський Союз підтримує прагнення країн Асоційованого тріо розвивати галузеву співпрацю в рамках Східного партнерства, заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль за підсумками спільного візиту до Брюсселя з прем'єр-міністром Грузії Іраклієм Гарібашвілі та главою уряду.

"Сьогодні був важливий день для майбутньої ініціативи Асоційованого тріо. Ми представили наше бачення та обмінялися думками щодо подальшого розвитку ініціативи разом із керівництвом Європейського Союзу. Вдячний партнерам з ЄС за відверту та всебічну розмову з різних аспектів співробітництва в рамках Асоційованого тріо", – зазначив Шмигаль.

За його словами, Україна, Молдова та Грузія, уклавши Угоди про асоціацію, взяли на себе амбітні зобов'язання у транспортній сфері.

"Ми, як країни Асоційованого тріо, повністю зацікавлені в реалізації пріоритетів Стратегії ЄС зі стійкої та розумної мобільності та сподіваємося на співпрацю з Європейським Союзом щодо реалізації подальшої нової стратегії сполучення – Global Gateway", - зазначив Шмигаль.

Він зазначив, що Асоційоване тріо у співпраці з ЄС планує рухатися до зеленої трансформації транспорту шляхом переорієнтації на швидкісний залізничний транспорт, розвиток мультимодальних перевезень, перехід вантажних перевезень із автомобільних доріг на залізничний та водний рух.

Шмигаль наголосив: враховуючи високу важливість питань енергетичної безпеки, країни Асоційованого тріо готові до активної взаємодії з ЄС з усього спектру питань у цьому напряму.

"Усі країни Тріо є Договірними Сторонами Енергетичного Співтовариства. Ми могли б розглянути можливість запуску цільової платформи з енергетичної стійкості та сталості, щоб допомогти у вирішенні питань енергетичної безпеки та безпеки постачань на регіональному рівні", – наголосив глава уряду України.

За словами Шмигаля, така цільова платформа також сприятиме вирішенню спільних проблем у переході на зелену енергетику та проблем, пов'язаних із декарбонізацією.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА