19:31 30.11.2021

Україна, Грузія та Молдова передали ЄС ініціативи щодо посилення співпраці

2 хв читати
Україна, Грузія та Молдова передали ЄС ініціативи щодо посилення співпраці

Україна, Грузія та Молдова поділилися з Євросоюзом ініціативами щодо посилення співпраці, повідомив прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі.

"Ми поділилися нашими ініціативами щодо посиленої співпраці в таких секторах, як сумісність, включно з транспортом, енергією та цифровою сферою, торгівлею та економічною інтеграцією, змінами в довкіллі та кліматі, боротьбу з гібридними загрозами, включно з кібер-, стратегічною комунікацією та іншими", - сказав Гарібашвілі на конференції за результатами візиту прем'єр-міністрів країн Асоційованого тріо до Брюсселя у вівторок.

Він зазначив, що, окрім загальної історії, Україну, Грузію та Молдову об'єднують європейські прагнення та твердий вибір громад їх країн стати членами ЄС, ґрунтуючись на спільних європейських цінностях.

"Головний меседж, який ми передали під час нашого візиту - це підтвердження наміру Тріо далі просувати інтеграцію наших країн до ЄС, щоб підбити підсумки вже досягнутих результатів та визначити разом із лідерами інституцій ЄС наступні кроки щодо більш секторальної інтеграції", - зазначив Гарібашвілі.

У свою чергу прем'єр-міністр Молдови Наталія Гавріліце заявила, що шлях до саміту Східного партнерства має залишатися вірним розробці сильної та далекоглядної політичної декларації.

"Як Тріо, ми можемо досягти успіху лише з підтримкою ЄС, ми продовжуємо виступати за сильнішу участь ЄС у нашому регіоні. З цією метою Асоційоване тріо пріорітизує конкретні цілі, які ми також розглянемо під час майбутнього саміту. Ми прагнемо глибшого політичного діалогу, подальшої економічної та секторальної інтеграції. Ми сподіваємося на більш тісне співробітництво, особливо в тих сферах, які мають значення для більшості наших громадян та мають потенціал принести позитивні зміни в їх життя: зниження витрат у роумінгу або спрощення та здешевлення банківських транскордонних операцій за допомогою можливого приєднання до єдиної європейської мережі розрахунків", - розповіла Гавріліце.

Також вона закликала до більш широкого фокусу на аспекті безпеки у Східному партнерстві, як у класичному плані, так і у зусиллях боротьби з кіберзагрозами.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міністр військового кабінету Ізраїлю закликає запроваджувати санкції проти Ірану

Ізюмчанку, яка очолила поштове відділення під час окупації міста, засудили до 11 років в'язниці - прокуратура

Колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського оголошено в розшук

У 2023 році в судах розглянули 30% справ за статтями про колабораціонізм і держзраду - рух "Чесно"

Пожежники Копенгагена кілька годин не можуть загасити пожежу в історичній будівлі біржі

Представник Мінагрополітики на засіданні Комітету НАТО: Українські аграрії потребують підтримки, щоб гарантувати продовольчу безпеку світу

Кличко: Проїзд новим шляхопроводом на перетині Полярної та Богатирської в Києві відкриють у травні, рух Подільсько-Воскресенським мостом - у вересні

Україна шукає країну-покровителя в питанні звільнення українських цивільних осіб, яких утримує РФ - Лубінець

Рада ЄС обговорить 22 квітня постачання озброєнь Україні

Завершено евакуацію сімей із дітьми з Липецької громади - Синєгубов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА