07:19 27.11.2021

Держпереворот готували співробітник ФСБ та три перебіжчики з МВС

2 хв читати
Держпереворот готували співробітник ФСБ та три перебіжчики з МВС

Держпереворот, про який раніше заявив президент України Володимир Зеленський, готували співробітник російської Федеральної служби безпеки та три перебіжчики з Міністерства внутрішніх справ, повідомив журналіст американського медіапроекту Buzzfeed News Крістофер Міллер на своїй сторінці у Тwitter, з посиланням на джерела з Офісу президента .

"За словами джерел, близьких до українського лідера, які говорили зі мною сьогодні вранці, змову державного перевороту, про яку заявив сьогодні президент Володимир Зеленський, планували співробітник ФСБ та три перебіжчики з Міністерства внутрішніх справ України, які перебувають у Криму", - зазначено в Тwitter.

При цьому стверджується, що офіцер ФСБ, який очолює операцію, за словами джерела, - Василь Васильович Лаптєв. "Він нібито працює з українськими перебіжчиками Олексієм Васильєвим, Василем Грицаком та Едуардом Федосовим", - заявив журналіст.

Також Міллер стверджує, що докази, які має Україна, не показують прямої участі олігарха Ріната Ахметова, але що він згадується чотирма передбачуваними змовниками, які кажуть, що їм "необхідно бути готовими до переїзду та роботи з Ахметовим".

Раніше повідомлялося, що Зеленський на прес-конференції в п'ятницю повідомив, що, за агентурними даними, в Україні міг готуватися державний переворот 1-2 грудня із залученням бізнесмена Ріната Ахметова.

Пізніше речник президента РФ Дмитро Пєсков спростував заяву Зеленського про плани РФ щодо участі в держперевороті в Україні. У свою чергу, Ахметов назвав "суцільною брехнею" інформацію про нібито втягування його в якийсь держпереворот.

Тим часом низка іноземних ЗМІ поширила новину із заявою глави української держави, використовуючи слово "путч", тобто за участю військових.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА