09:47 19.11.2021

США готові допомогти в розслідуванні замаху на вбивство міністра агрополітики Лещенка – Монастирський

2 хв читати
США готові допомогти в розслідуванні замаху на вбивство міністра агрополітики Лещенка – Монастирський

США висловили готовність до співпраці у розслідуванні справи про замах на міністра аграрної політики та продовольства Романа Лещенка, повідомив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський.

"Американські дипломати висловили готовність до співпраці в розслідуванні справи щодо замаху на міністра аграрної політики та продовольства Романа Лещенка", - сказав глава МВС в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1", повідомляє прес-служба МВС.

Монастирський нагадав, що замовниками замаху був громадянин США та громадянка України, яким пред'явлено підозри за чотирма статтями Кримінального кодексу: викрадення, вимагання, завдання тяжких тілесних ушкоджень та замах на вбивство.

Міністр внутрішніх справ наголосив, що сам Лещенко не знав про підготовку замаху на нього.

"Роман Лещенко не знав про те, що готується така реалізація. Ви бачите за реакцією, яку він показав на брифінгу. Я його запросив буквально за годину до брифінгу і розказав про те, що до нього готувалося. Показали відео, продемонстрували докази", - сказав Монастирський.

Раніше міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський на брифінгу повідомив, що громадянин США та громадянка України планували вбивство нинішнього міністра аграрної політики Романа Лещенка у зв'язку з його діяльністю у 2018 році.

Усіх затриманих поміщено до СІЗО. Вирішуються питання щодо обрання їм запобіжних заходів. За словами Монастирського, їм загрожує довічне ув'язнення.

Лещенка було призначено міністром аграрної політики та продовольства України 17 грудня 2020 року.

Лещенко очолив Держгеокадастр у червні цього року, а до цього з 1 жовтня 2019 року був уповноваженим президента України із земельних питань.

Він закінчив юридичний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка, має ступінь доктора філософії в галузі права. З 2013 року викладає в університеті ім. Шевченка.

За даними ЗМІ, у 2013 році Лещенко започаткував ТОВ "Український аграрний центр" – консалтингову компанію, що спеціалізується на посередництві під час купівлі-продажу агрокоманій, їхніх активів, залученні міжнародного фінансування для українських аграріїв.

З 2020 року є директором компанії "Агродар".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Українська авіація завдала ударів по семи районах зосередження особового складу противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА