15:49 18.11.2021

На Київщині затримали адвоката, яка вимагала гроші, прикриваючись нібито зв'язками в СБУ та Офісі генпрокурора

2 хв читати

Правоохоронці затримали адвоката та посередника, які привласнили $39 тис., прикриваючись неіснуючими зв'язками у Службі безпеки України та Офісі генерального прокурора.

"За даними слідства, у вересні 2021 року адвокат, представляючись головою громадської організації "Антикорупційний комітет при президентові України", запропонувала директору стоматологічного центру на Київщині свою допомогу у вирішенні питань, пов’язаних з перевіркою в його медичному центрі Державною службою з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Київській області. Вона повідомила підприємцю, що нібито співпрацює з СБУ і може організувати підтримку з усіх питань під контролем її співробітників", - повідомляє Офіс генпрокурора.

Надалі адвокат повідомила підприємцю неправдиву інформацію про те, що перевірки контролювального органу ініціював "кримінальний авторитет" на прізвисько "Журавель", а також що він планує диверсію в медичному центрі із застосуванням бойових гранат.

Для припинення таких дій адвокат запропонувала директору центру надати їй $30 тис., які вона нібито передасть СБУ за допомогу у вирішенні питань із перевірками та злочинними діями, які плануються щодо медичного центру, його працівників та членів сім'ї підприємця. Крім того, для недопущення надалі таких дій підприємець мав щомісячно передавати їй $2 тис.

Адвокат також повідомила підприємцю неправдиву інформацію про кримінальне провадження щодо нього за фактом службової недбалості. Вона запевнила його, що має особисті зв'язки в Офісі генпрокурора та необхідності надати їй $5 тис. для нібито подальшого передання їх до Офісу генпрокурора для вирішення питання щодо закриття цього провадження.

Сприймаючи слова адвоката як правдиві та побоюючись за діяльність центру, життя та здоров'я працівників, а також членів своєї сім'ї, підприємець передав адвокату, зокрема через залученого нею посередника, обумовлену суму коштів – $37 тис.

Під час контролю за скоєнням злочину правоохоронці затримали адвоката та посередника після отримання чергового траншу від директора стоматологічного центру у сумі $2 тис. Загальна сума коштів, якими заволоділи фігуранти, становить $39 тис.

Наразі тривають слідчі дії, вирішують питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжного заходу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський зустрівся з українською єврейською громадою напередодні свята Песах

Мінкультури розробило порядок визначення меж історичних ареалів у населених пунктах

Росіяни обстріляли Нікопольський район, пошкоджено інфраструктурний об'єкт - голова ОВА

Україна продовжує виступати за створення окремого міжнародного трибуналу, який мав би мандат на подолання імунітету лідерів країни-агресора - Мудра

Росіяни за 2023 рік використовували на виробництвах західні верстати та їхні запчастини на $355 млн - Єрмак

Затримано громадянина Польщі, який пропонував російським спецслужбам замах на президента України

З окупації вдалося повернути двох підлітків, позбавлених батьківського піклування, - Херсонська ОВА

Засідання Ради Україна-НАТО відбудеться 19 квітня у віртуальному форматі

Очільника "Російської громади Полтавщини" засуджено до 15 років в'язниці

У Дніпровському районі рятувальники ліквідували пожежі, спричинені ракетною атакою

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА