08:29 11.11.2021

Getin Holding домовився з ПУМБ щодо умов продажу йому Ідея Банку

3 хв читати
Getin Holding домовився з ПУМБ щодо умов продажу йому Ідея Банку

Польський Getin Holding S.A. 10 листопада уклав угоду (conditional agreement) про умови продажу Ідея Банку Першому українському міжнародному банку (ПУМБ, Київ) Ріната Ахметова, йдеться в повідомленні Getin у ніч на четвер.

"Передача акцій Ідея Банк відбудеться при виконанні умов, викладених в угоді. Очікується, що передача акцій банку відбудеться не пізніше 25 лютого 2022 або іншого пізнішого терміну, який може бути узгоджений сторонами", - сказано в релізі.

Згідно з ним, ціна продажу буде еквівалентом у євро загальних чистих активів банку за підсумками 2021 фінансового року (перевірений незалежним аудитором), помноженим на коефіцієнт 1,072 плюс чистий прибуток банку за період з 1 січня 2022 року до останнього дня місяця, що передує місяцю, в якому останню попередню умову виконано покупцем, але не більше ніж 45 млн грн (еквівалент PLN6,86 млн) та за вирахуванням загальної суми дивідендів, виплачених банком за 2021 рік до дати закриття угоди.

"У разі, якщо отриманий прибуток буде негативним, базова сума буде відповідно зменшена", - уточнюється у релізі.

Відповідно до укладеної угоди, Getin Holding на момент передачі акцій отримає зазначену  вище ціну продажу за вирахуванням 95 млн грн, які утримуються покупцем для забезпечення його потенційних вимог, пов'язаних з якістю кредитного портфеля Банку, а потім виплачуються продавцю двома частинами після першої та другої річниці угоди. Ціна після її дати може бути переглянута щодо генерованого прибутку та виплачених дивідендів.

Серед умов угоди – її узгодження в АМКУ та НБУ, передача певних активів підконтрольного Getin Holding фінансовій компанії ТОВ "Нью Фінанс Сервіс" покупцю, зазначеному ПУМБ.

Польський власник уточнює, що на 30 вересня 2021 р. сукупні активи Ідея Банку становили PLN883,24 млн, загальний капітал – PLN184,67 млн.

Угода регулюється англійським законодавством.

На початку лютого цього року Getin Holding повідомив про підписання договору з українським покупцем щодо продажу 100% акцій Ідея Банку та 100% акцій ТОВ "Нью Фінанс Сервіс" (Київ). Сторони планували закрити потенційну угоду до 30 вересня 2021 року.

Це була не перша спроба Getin Holding продати дочірній український банк. Як повідомлялося, у червні 2020 року було розірвано угоду з продажу банку приватному інвестору та українській інвесткомпанії Dragon Capital: сторони не змогли погодити її комерційні умови у встановлений договором термін. Пізніше Dragon Capital купив "Юнекс Банк" у Смарт-Холдингу Вадима Новинського.

Ідея Банк (раніше – Плюс Банк) засновано у 1989 році. За дев'ять місяців його чистий прибуток склав 418,974 млн грн, що у 5,4 раза більше, ніж за аналогічний період 2020 року.

За даними Нацбанку України, станом на 1 вересня 2021 року за розміром загальних активів ПУМБ посідав 7-е місце (99,907 млрд грн), а Ідея Банк 27-е (9,14 млрд грн) місце серед 72  чинних в країні банків.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА