07:35 11.11.2021

США та Україна протистоятимуть "гібридній агресії з боку Росії"

1 хв читати
США та Україна протистоятимуть "гібридній агресії з боку Росії"

Влада США та України віддана продовженню співпраці, націленої на протистояння агресивним діям Росії, йдеться у підписаній у середу обома сторонами оновленій хартії про двосторонню співпрацю.

"США та Україна мають намір продовжувати вживати серію важливих заходів, щоб захистити українську сторону від прямих і "гібридних" зовнішніх загроз. Також йдеться про те, щоб Росія несла відповідальність за подібні агресивні дії та порушення міжнародного права", - йдеться у документі, опублікованому держдепом.

Також у ньому наголошується на готовності Вашингтона та Києва працювати з союзниками в чорноморському регіоні, щоб "забезпечувати свободу судноплавства, протистояти зовнішнім загрозам і викликам у всіх сферах".

США обіцяють продовжувати "допомагати Україні у проведенні реформ у сфері оборони та безпеки, продовжувати надалі проведення масштабних спільних навчань".

Раніше у середу оновлену хартію у Вашингтоні підписали голова держдепу Ентоні Блінкен та міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА