19:21 07.11.2021

Україна засуджує замах на прем'єр-міністра Іраку

1 хв читати
Україна засуджує замах на прем'єр-міністра Іраку

Україна засуджує замах уранці в неділю на прем'єр-міністра Іраку Мустафу Аль-Кадімі та закликає політичні сили забезпечувати реалізацію волі іракського народу, повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ (МЗС).

"В Україні рішуче засуджують замах на прем’єр-міністра Республіки Ірак Мустафу Аль-Кадімі, скоєний 7 листопада", - йдеться у повідомленні.

У МЗС переконані, що подібні акти терору та насильства не завадять втіленню прагнень іракського народу і не зупинять зусилля його уряду щодо розвитку суверенної, демократичної та успішної держави.

"Закликаємо політичні сили Іраку до стриманості, продовження діалогу та забезпечення реалізації волі іракського народу, яка знайшла своє відображення в результатах нещодавніх парламентських виборів", - наголосили в прес-службі відомства.

Раніше влада ЄС заявляла про неприпустимість спроби замаху на прем'єр-міністра Іраку Мустафу аль-Каземі, зроблену в неділю вранці, і закликала гарантувати безпеку в країні після виборів, що відбулися 10 жовтня, йдеться в заяві глави дипломатії ЄС Жозепа Борреля.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА