15:38 05.11.2021

На наступній сесії ПАРЄ розглянуть питання екологічної безпеки в окупованому Криму

2 хв читати
На наступній сесії ПАРЄ розглянуть питання екологічної безпеки в окупованому Криму

На наступній сесії Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) розглянуть питання екологічної безпеки в Криму, тимчасово окупованому Росією, повідомила заступник постійного представника президента України в АР Крим Таміла Ташева.

"У рамках наступної сесії ПАРЄ (і наша постійна парламентська делегація у Раді Європи готується до цього засідання) питання екологічної безпеки, екологічної ситуації буде порушено", - сказала Ташева на прес-конференції у Києві у п'ятницю.

Вона також нагадала, що питання погіршення екологічної ситуації в Криму було порушено в рамках установчого саміту "Кримської платформи", який відбувся 23 серпня цього року, і залишається однією із пріоритетних тем діяльності "Кримської платформи". Крім того, Ташева запевнила, що питання екологічної ситуації на тимчасово окупованій території АР Крим та міста Севастополя є справді надзвичайно важливим питанням для представництва президента України в АР Крим.

"Ми на постійній основі відслідковуємо ситуацію в екологічній сфері на території Кримського півострова. Нами було виявлено значну кількість фактів знищення об'єктів природного заповідного фонду, незаконного видобутку корисних копалин, низку інших порушень з боку країни-окупанта. Цю інформацію ми систематизували та передавали до Офісу прокуратури Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, на підставі чого було відкрито відповідні кримінальні провадження або доповнено вже наявні", - розповіла Ташева.

За її словами, факторами, що суттєво впливають на погіршення екологічної ситуації на території Кримського півострова, є діяльність на півночі Криму заводу "Кримський титан" та інших об'єктів хімічної промисловості, які є найбільшими забруднювачами повітря на тимчасово окупованій території Криму.

Іншими такими факторами є інтенсивний відбір окупаційною адміністрацією підземних вод, знищення об'єктів природного заповідного фонду, зокрема шляхом видобутку корисних копалин на їхній території або в безпосередній близькості до них, забруднення акваторії Чорного моря, зокрема у зв'язку із заходами бойової підготовки та щоденною діяльністю Чорноморського флоту РФ, інших військових формувань РФ, та реалізація масштабних інфраструктурних проектів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА