15:14 04.11.2021

Денісова отримала листа від Саакашвілі, він у критичному стані

2 хв читати
Денісова отримала листа від Саакашвілі, він у критичному стані

Уповноважений Верховна Рада з прав людини Людмила Денісова просить керівництво Грузії забезпечити громадянина України, екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі належною медичною допомогою у зв'язку з критичним станом його здоров'я.

"Сьогодні отримала листа від громадянина України, голови Виконавчого комітету Національної ради реформ при президентові України Міхеіла Саакашвілі. На 35-й день голодування Міхеіл повідомляє про критичний стан свого здоров'я, незадовільні результати аналізів, зроблених напередодні", - написала Денісова на своїй сторінці у Facebook .

Вона зазначила, що у 71-шу річницю ухвалення Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, підписантом якої є і Республіка Грузія, продовжують застосовуватися катування стосовно громадян шляхом ненадання належної медичної допомоги.

"Закликаю керівництво Грузії дотримуватися норм міжнародного права, зокрема статті 3 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, згідно з якою нікого не може бути піддано катуванню або нелюдському чи такому, що принижує гідність, поводженню або покаранню. Міхеіл сьогодні вкрай потребує підтримки з боку світового співтовариства", - заявила омбудсмен.

Зокрема, вона звернулася до грузинської влади забезпечити Саакашвілі належною медичною допомогою.

Раніше мати Саакашвілі – Гіулі Аласанія у відеозверненні попросила президента України Володимира Зеленського допомогти її синові та організувати його переправлення в Україну для отримання лікування.

3 листопада президент Грузії Саломе Зурабішвілі на спеціальному брифінгу знову повторила, що не помилує колишнього главу держави Міхеіла Саакашвілі.

Як повідомлялося, Саакашвілі таємно прибув до Грузії 29 вересня. 1 жовтня його затримали у Тбілісі. Наразі Саакашвілі перебуває у в'язниці в місті Руставі.

У Грузії Саакашвілі проходить у кількох кримінальних справах. Представники грузинської влади неодноразово заявляли, що затримають його одразу, щойно він перетне кордон. Своє затримання Саакашвілі вважає незаконним, а обвинувачення сфальшованими.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА