21:08 29.10.2021

Керівництво Deutsche Welle вважає кумедними претензії влади Білорусі до телерадіокомпанії

2 хв читати
Керівництво Deutsche Welle вважає кумедними претензії влади Білорусі до телерадіокомпанії

Deutsche Welle висловлює протест у зв'язку з блокуванням сайту видання в Білорусі, громадяни республіки повинні мати право отримувати об'єктивну інформацію про ситуацію в їхній країні, вважає голова телерадіокомпанії Петер Лімбург.

"Претензії до Deutsche Welle - абсолютно смішні. Пан Лукашенко показав, що у спробі утримати свою владу у боротьбі проти власного населення він боїться всього. Активне використання незалежних ЗМІ чітко показує, що люди в Білорусі більше не довіряють керованим державою ЗМІ", - йдеться у опублікованій у п'ятницю заяві Лімбурга.

"Ми протестуємо проти блокування наших потужностей, оскільки люди там мають право на об'єктивну інформацію про ситуацію в їхній країні", - наголошується у заяві.

У четвер користувачі соціальних мереж звернули увагу, що сайт телерадіокомпанії у Білорусі у певних провайдерів не відкривається. Після цього уряд заблокував сайт повсюдно, мобільний варіант також блокується.

Міністр інформації Білорусі Андрій Кунцевич заявив, що блокування пов'язане з тим, що Deutsche Welle давало на своїх сторінках гіперпосилання на матеріали, які розцінюються білоруською владою як екстремістські.

"DW навесні 2021 року суттєво розширило асортимент продуктів для Білорусі. Німецький іноземний мовник хоче таким чином медійно супроводжувати прорив громадянського суспільства в Білорусі", - зазначають у прес-службі ЗМІ.

Раніше в п'ятницю представниця МЗС ФРН Андреа Зассе повідомила, що в міністерстві взяли до відома інформацію про ситуацію з німецьким ЗМІ.

"Ми взяли до відома і встановили, що сторінка Deutsche Welle в Білорусії частково недоступна", - сказала Зассе.

За її словами, представники телерадіокомпанії та МЗС попросили у влади Білорусі пояснень та негайного відновлення доступу до сайту. Зассе при цьому важко сказати, чи планує МЗС ФРН викликати білоруського посла з цього приводу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Одещині збито дві російські авіаракети - ПК "Південь"

На Одещині знищено морську міну - ВМС ЗСУ

Заступник глави МЗС України поінформував гендиректора ОЗХЗ про системні порушення РФ Конвенції про заборону хімічної зброї

Карандєєв виступає за створення заповідника на території урочища Китаїв у Голосіївському районі Києва

Бійці 79 ОДШБр під час ворожого штурму в районі Новомихайлівки знищили 8 російських мотоциклів й 1 БМП

Понад 3 тис. осіб уже отримали консультацію в Центрах рекрутингу української армії, понад 1 тис. - у процесі оформлення - Міноборони

Обвинувачення обох сторін про застосування хімічної зброї в Україні недостатньо обґрунтовані - ОЗХЗ

Унаслідок авіаудару в Комишувасі поранена людина, пошкоджені будівлі, виникла пожежа - Запорізька ОВА

Відсутність чиновника на роботі у зв'язку з військовою агресією РФ не є поважною причиною для прогулів - Верховний Суд

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА