06:58 29.10.2021

ФДМ відклав аукціон з продажу ОГХК на кінець грудня через одну реальну заявку

2 хв читати
ФДМ відклав аукціон з продажу ОГХК на кінець грудня через одну реальну заявку

Фонд державного майна (ФДМ) відклав аукціон з продажу ПрАТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" (ОГХК), до управління якого передано Вільногірський гірничо-металургійний комбінат (ВДМК, Дніпропетровська обл.) та Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат, (Житомирська обл.), орієнтовно на грудень поточного року.

Згідно з прес-релізом ФДМ у четвер з посиланням на заступника голови Фонду державного майна Тараса Єлейка, рішення про визначення нової дати аукціону буде ухвалено на засіданні аукціонної комісії, яке відбудеться 29 жовтня.

"Аукціон із приватизації ОГХК буде проведено орієнтовно у грудні цього року", - констатується в інформації ФДМУ з посиланням на Єлейка.

"До Фонду держмайна надійшло дві заявки на участь в аукціоні з приватизації ОГХК, одна з яких не відповідає вимогам чинного законодавства. Оскільки аукціон не може бути здійснено з одним учасником, ФДМ визначить нову дату аукціону", - йдеться у прес-релізі Фонду.

При цьому уточнюється, що "Аукціон може бути призначений орієнтовно на грудень цього року із дотриманням вимог чинного законодавства".

"Докладну дату проведення аукціону визначить аукціонна комісія 29 жовтня", - уточнив Єлейко, коментуючи перенесення дати аукціону.

ДП "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" розпочало фактичну діяльність із серпня 2014 року, коли уряд України ухвалив рішення про передання йому в управління майнових комплексів Вільногірського гірничо-металургійного комбінату (ВДМК, Дніпропетровська обл.) та Іршанського гірничо-збагачувального комбінату (ІГЗК, Житомирська) обл.). Раніше ці комбінати були в оренді у структури Фірташа. Потім підприємство було перетворено на ПАТ, пізніше – у ПрАТ.

Уряд у серпні 2016 року вніс ОГХК до списку компаній, що підлягають приватизації у 2017 році. Її терміни кілька разів відкладали, востаннє у зв'язку з коронакризою та карантином.

ОГХК реалізує продукцію більш ніж у 30 країнах світу та є одним із найбільших у світі виробників титанової сировини, що займає 4% світового ринку. Основними ринками збуту є ЄС, Китай, Туреччина, а також США та країни Африки. Компанія видобуває руду для виробництва 20 тис. тонн титану на рік.

Серед фінансових умов приватизаційного конкурсу інвестувати щонайменше 400 млн грн у модернізацію підприємства. Серед інших умов: не звільняти працівників упродовж шести місяців та забезпечити соціальні гарантії перед працівниками, надавати воду комунальним підприємствам-споживачам.

Дата повторної приватизації була призначена на 29 жовтня 2021 року. Стартова ціна – 3,7 млрд грн, крок аукціону – 50 млн грн.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тимчасово непридатні до військової служби проходитимуть повторні огляди - заступниця міністра охорони здоров'я

Ворожим авіаударом зруйновано кілька будинків у Харкові, під завалами люди - мер

Ворожа пропаганда намагається відвернути увагу світової спільноти від злочинів, скоєних ЗС РФ - Офіс генпрокурора

Окупанти завдали удару по Харкову, загорівся приватний будинок - Синєгубов

Передано до суду справу трьох депутатів-ухилянтів Київської міськради

Поліція ліквідувала call-центр в Одесі, співробітники якого викрадали кошти з банківських рахунків іноземців

ЄС виділяє EUR4,5 млн на 65 проєктів для 324 українських науковців - Міносвіти

Зеленський у Хмельницькому обговорив безпеку АЕС і призначив голову обладміністрації

В Азербайджані зможуть відпочити 60 українських дітей

В Угорщині від ножового поранення загинув українець, підозрюваного у злочині затримали - МЗС України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА