13:04 28.10.2021

Найбільший аеропорт Казахстану впровадив обмеження на заправку літаків через дефіцит пального

1 хв читати
Найбільший аеропорт Казахстану впровадив обмеження на заправку літаків через дефіцит пального

Міжнародний аеропорт Алмати, найбільший у Казахстані, обмежив заправку літаків, що виконують регулярні пасажирські рейси, та призупинив заправку разових чартерних рейсів через дефіцит авіаційного пального в Казахстані, повідомила прес-служба аеропорту.

Напередодні представники аеропорту столиці Казахстану - Нур-Султану заявляли, що великі ресурсоутримувачі та постачальники пального не забезпечують своєчасного постачання авіапального, що "критично впливає" на нормальне функціонування аеропорту.

За даними столичного аеропорту, резерв авіапального в повітряній гавані фактично витрачено і жоден із постачальників не підтвердив обсягів постачання авіапального на листопад, а найближчі постачання за новими контрактами будуть не раніше ніж 15 листопада.

Водночас Міністерство індустрії та інфраструктурного розвитку Казахстану раніше пообіцяло, що незважаючи на "труднощі з виробництвом та забезпеченням авіагасу для аеропортів та авіакомпаній", безперебійне заправлення регулярних пасажирських та вантажних рейсів буде забезпечено.

У Казахстані спостерігається гострий дефіцит дизпального через різке зростання попиту з боку автоперевізників. У зв'язку з цим НПЗ республіки скорочують частку виробництва авіагасу на користь дизпального.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА