12:58 28.10.2021

Мінінфраструктури оголосило міжнародний тендер на будівництво північно-східного обходу Тернополя і транспортної розв'язки

2 хв читати

Міністерство інфраструктури України у рамках реалізації угоди з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) "Транспортний зв'язок в Україні" оголосило міжнародний тендер на будівництво північно-східного обходу Тернополя і транспортної розв'язки.

Як повідомило відомство на своїй сторінці у Facebook у четвер, закупівля проводитиметься шляхом міжнародних конкурентних торгів згідно з правилами ЄІБ. Компанії можуть подавати пропозиції до 8 грудня 2021 року.

"Тернопіль є важливим транспортним вузлом. Тут проходять три міжнародні та європейські коридори, що з’єднують Європу та Азію, Західну та Східну Європу, Балтійське та Чорне моря. Наявна північно-східна об’їзна давно стала вулицею міста, тому виникла потреба в будівництві нової обхідної та розв’язки до неї", - наведено слова міністра Олександр Кубракова.

Міністерство зазначає, що в рамках оголошеного тендеру, зокрема, йдеться про будівництво: північно-східної ділянки обходу м. Тернопіль - автошлях I категорії з чотирма смугами руху (з'єднає населені пункти Шляхтинці та Смиківці і траси М-19 Доманове - Ковель - Чернівці - Тереблече та М-30 Стрий - Ізварине); транспортної розв'язки у Тернопільській області на М-19 (км 315+629), а також на перетині М-19 із північно-східною ділянкою обходу.

Очікується, що будівництво об'їзної Тернополя покращить транспортно-експлуатаційні показники роботи автотранспорту, знизить собівартість перевезення вантажів та пасажирів та час їх перебування у дорозі, покращить екологічні умови, а також підвищить безпеку руху.

За словами Кубракова, окрім цих проектів, у планах співпраці з ЄІБ - будівництво ще трьох розв'язок та шляхопроводів у Львівській та Рівненській областях, а також розгортання сучасних інтелектуальних транспортних систем для керування та контролю за транспортом.

Як повідомлялося, ЄІБ схвалив виділення кредиту "Укрзалізниці" та "Укравтодору" у розмірі EUR50 млн для розвитку європейських транспортних мереж. Йдеться про проекти малої транспортної інфраструктури обсягом EUR20 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ГУР про знищення російського катера "Мангуст": Досить нова розробка окупантів, знищено разом із БК та озброєнням

Сирський дві доби провів на покровському та курахівському напрямках, ухвалив рішення щодо посилення оборони резервами

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання у трьох областях для 112 тис. абонентів

На місці пожежі в Кропивницькому виявлено тіло одного загиблого - голова ОВА

Стано: Боррель проти участі представників ЄС у церемонії інавгурації Путіна

У Кропивницькому пожежа на підприємстві, інформація про постраждалих уточнюється - ДСНС

В Україні очікуються нічні заморозки на поверхні ґрунту

ГУР про скупчення РФ угруповання військ на північному напрямку: Все відомо, опрацьовуються необхідні дії та рішення з боку України

Фон дер Ляєн за підсумками зустрічі з Макроном і Цзіньпінем: Сподіваємося, що Китай використає свій вплив на Росію, щоб покласти край війні

У Києві станція метро "Поштова площа" працює у звичайному режимі, ризиків підтоплення немає - КМДА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА