07:33 18.10.2021

Держсекретар США і глава МЗС Катару обговорили Афганістан

1 хв читати

Державний секретар США Ентоні Блінкен обговорив ситуацію в Афганістані з заступником прем'єр-міністра Катару і міністром закордонних справ Мухаммедом бен Абдеррахманом Аль Тані, повідомляє держдеп.

"Держсекретар Блінкен подякував Катару за його міцне партнерство з питань регіональної безпеки і допомогу в безпечному транзит громадян США, законних постійних жителів і афганців, які перебувають під загрозою", - йдеться в повідомленні офіційного представника держдепу Неда Прайса.

Раніше повідомлялося, що один із найбільших евакуаційних рейсів вилетів з Кабула в Доху в неділю. На цьому рейсі перебувають 353 евакуйовані з Афганістану. Серед них - викладачі, співробітники та студенти Американського університету Афганістану, а також громадяни Афганістану, Сполучених Штатів, Нідерландів, Данії та Австралії.

Рух "Талібан" на тлі виведення військ США і НАТО з Афганістану в серпні захопив практично без бою майже всі провінції країни. 15 серпня таліби без боїв оволоділи Кабулом, після чого з неї втік президент Ашраф Гані і члени його кабінету.

Президент США Джо Байден 31 серпня оголосив про завершення 20-річної присутності Сполучених Штатів та їхніх союзників з НАТО в Афганістані. Останній військово-транспортний літак ВПС США покинув кабульський аеропорт 30 серпня, евакуював американських військових, які здійснювали його охорону, і дипломатів, які працювали на території повітряної гавані, яка залишалася їх останнім оплотом у столиці Афганістану.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський і Столтенберг відвідали Національний університет оборони

Генпрокурор: Слідство має підстави вважати умисним вибір офіцерів РФ вдарити по Одесі саме "Іскандером" із касетним боєзарядом

На аеродромі "Кущевська" на Кубані знищено склад авіабомб - британська розвідка

У РФ змінюють імена депортованим з України дітям, що ускладнює їх репатріацію - ISW

У Києві розпочато демонтаж композиції на честь Переяславської ради під аркою "Свободи українського народу" - КМДА

Інформація про другого загиблого в Харкові не підтвердилася, у місті 7 поранених

Просування окупантів у районі Авдіївки зупинилося - ISW

Унаслідок ворожих ударів по Харкову загинула одна людина, є поранені

Удар по Одесі, за попередніми даними, здійснено "Іскандером" із касетною частиною - Плетенчук

Румунія передала ДБР одного з організаторів міжнародного наркосиндикату

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА